Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Aki fél/félt a fogorvostól,...

Aki fél/félt a fogorvostól, mi (volt) a félelem alapja?

Figyelt kérdés
2024. aug. 11. 19:28
A kérdező szavazást indított:
Fájdalmas kezelés
Mit fog szólni a rossz fogaimhoz
Anyagiak
Korábbi kellemetlen élmény
Egyéb, kifejtem válaszban
19 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem a fogorvoslástól félek, hanem a bunkó fogorvosoktól. akiknél eddig voltam azok mind megalázó nyomorékok voltak...
2024. aug. 11. 19:39
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
A gyermekkori iskola fogászati mészárszék emlék
2024. aug. 11. 20:15
 3/8 anonim ***** válasza:
77%
Megalázó bunkó viselkedés
2024. aug. 11. 20:20
 4/8 anonim ***** válasza:
Ugyanaz, mint a 2-es. :(
2024. aug. 11. 20:31
 5/8 anonim ***** válasza:
48%

Hát nálam is ugyan ezek.

Ezért kell magán klinikára menni. Tudom, hogy pénzbe kerül de összehasonlíthatatlanul jobb mint a körzeti fogorvos.

Ilyen helyeken a legmodernebb technológiával dolgoznak (én még emlékszem arra, iskolás koromban a körzeti fogorvoshoz ráncigáltak mindig. Egyszer visszamentem soha többé utána.) például: gyökértágítást géppel, mikroszkóppal végeznek. A rtg és ct felvétel is egy perc alatt megvan.

De ami a legfontosabb: nagyon kedvesek az asszisztensek és az orvosok is.

Nálam amikor több fogamat gyökérkezelték, húzták mindig kérdezték minden oké? Hogy kényelmesebb? Kicsit feljebb-lejjebb állítsuk a széket?

Amikor elkezdtem öklendezni reflex miatt nem szándékosan akkor is mondták, hogy nincsen semmi baj.

Első alkalommal amikor magán klinikára mentem, kérdezték, ettem-e. Mondom nem nem tudtam hogy kell. Azt mondták, kezelés előtt mindig enni kell, hoztak egy szendvicset és egy pohár almalevet és még azt is megkérdezték, allergiás vagyok-e valamire illetve hogy vega vagyok-e.

Nagyon figyelmesek és türelmesek.

Hát ilyen ellátást nem kapsz körzetinél. Tudom bosszantó hogy ember dolgozik és fizeti a tb-t cserébe nem kap normális ellátást. De hát ez van.

2024. aug. 11. 20:32
 6/8 anonim ***** válasza:
74%

Szégyen, nem szégyen, de maguktól a beavatkozásoktól félek. A hideg ráz a gondolattól, hogy egy orvosi széken lapítva várjam, hogy megtámadjon a doktor a nyikorgó masináival és az őrült reszelőivel.

Persze, túlzok ezzel a szóhasználattal, de sajnos felnőtt fejjel is nehezen élem meg a viziteket. Hozzáteszem, ettől függetlenül becsületesen eljárok, és tisztelem és becsülöm a fogorvosomat.

2024. aug. 11. 20:58
 7/8 Xira ***** válasza:
Az hogy valaki túrkál a szájamban és össze véreztet ott bent mindent.
aug. 24. 21:51
 8/8 anonim ***** válasza:

Egy magán klinikán ezt is elkerülik #7

A doki dolgozik, mellette van 2 aszisztens. Az egyik folyamatosan szívja a nyálat / vért.

A másik dolog pedig az, hogy kapsz vérzéscsillapítót.

aug. 24. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!