Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Hogy ne féljek a fogorvostól?

Hogy ne féljek a fogorvostól?

Figyelt kérdés
Szóval sulis koromban mindig 1 adott orvoshoz jártam, persze volt váltás is de általában sokáig maradtam 1 orvosnál így egész életemben 2 jó fogorvosom volt és mind nő volt. Viszont mióta nem sulizok így keresnem kell új fogorvost de fogalmam sincs kit és hogy. Mindenképp női orvost szeretnék, valahogy megnyugtat ha nő az orvosom. Eddig pedig legyőztem a félelmemet a nőgyógyásszal szemben is (már 2x voltam), ügyeket intéztem stb és most félek a fogászattól mert rég voltam és az idő alatt sajnos eléggé tönkre mentek a fogaim és szégyellem lány létemre. Valószínűleg sok lyukas is van, fogköves is, foltos főleg elöl, letört egy fogam és zavarja a nyelvem, és érzékeny, egyik fogam beljebb van mint kéne. Mind ezt hogy fogom elmondani neki, vagy egyből látni fogja mi a baj? Már most félek, hogy ki kell nyitni a számat neki és megmutatni és félek a reakciótól de nem annyira vészes csak az én agyam túlgondolja. Meg nem szeretném ha húzni kéne akár és lenne egy lyuk a számban, még ha húzni is kellene akkor is valami pót fog megoldás csak van nem, hogy ne legyen lyuk azért ilyen fiatalon? Az felső középső 2 fogam meg kicsit nagyok lettek és szeretném ezt valahogy leköszörülni ha lehetséges, hogy kisebbek legyenek. Most jelenleg semmire nincs pénzem szinte így marad az sztk de ott olyan lennék mint egy beteg a többi közül és ilyen söprés gyorsan végezne munkát azt meg nem szeretném mert most fontos hogy szépek legyenek a fogaim. Gondolom nem egy alkalom lesz. Régen sulis koromban úgy jártam fogorvoshoz mint boltba vásárolni semmi félelemmel mert tudtam hogy jó az orvosom és mindig elégedett voltam, sőt nagyon figyelt is. Most hogy nincs ő már így nem tudom hogy kéne jó fogorvost választani és nála maradni. :( Vagy vannak akik válogatnak fogorvost vagy azért érdemesebb egy adottnál maradni akivel elégedett vagyok, még ha ez az első is?

2021. máj. 23. 02:58
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

A legjobb ha kotelezo dologkent gondolsz ra, ahova el KELL menned, es lehetoleg minel elobb. A leiasod alapjan mar igy is egy jo kis macera var rad, de minel tovabb varsz, annal bonyolultabb kezelesekre lesz szukseged.

Fogatlanul nyilvan nem elhetsz, igy akarhogy is huzod-halasztod, csak magad alatt vagod a fat.

Jo fogorvost nehez talalni, de pl. En annak idejen elmentem tobb orvoshoz csak megnezettetni a fogaimat, hogy milyen kezelesekre lenne szuksegem ( csak olyanhoz mentem, akinel ingyenes az elso konzultacio), es ahol a legkellemesebben ereztem magam, es a legszimpatikusabb volt az orvos, szemelyzet, stb. annal dontottem.

Nem bantam meg, mert szerencsere tenyleg szuper dokit fogtam ki.

2021. máj. 23. 09:34
 2/6 anonim ***** válasza:
0%
#1 Miért ne élhetnénk fogatlanul? Egy-egy csak marad amivel rágni lehet. Nekem pl full be van gyulladva az egész. Már évek óta kínlódok, és folyton fájdalom csillapítókkal tömöm magam. Így is nagyrész turmixolt kaját eszek. Úgy vagyok vele bármilyen szenvedést kibírok, csak ne kellejen fogorvoshoz menni. Majd ha eléggé mozognak már kihúzom magamnak kombinált fogóval. (Bár azt nem tudom a gyulladás el fog-e múlni az állandó kammilla öblögetéssel.)
2021. máj. 23. 10:03
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

2-es, ha te ezt eletnek nevezed es az a rengeteg fajdalom megeri, hat hajra. Azert a csaladod, parod, barataid velemenyere is kivancsi lennek, lehet-e veled pl. egy jot beszelgetni, anelkul, hogy az ember rosszul lenne, es akkor pl. Csokrol meg egyebekrol nem is beszelek. Vagy elmesz egy allasinterjura, es lehetsz te a legjobb, legokosabb, megis egybol le vagy irva a fogaid miatt. Es ezek meg mind csak esztetikai problemak, az, hogy egy gyulladt fog milyen gocpont tud lenni, es mennyi hozza kotheto betegsege lehet miatta az embernek, jobb nem is emliteni.

Nem ertem miert jo ez barkinek is, de mint mondtam, ez a te eleted, a te dontesed.

2021. máj. 23. 10:22
 4/6 anonim ***** válasza:
0%
2 vagyok. Barátnőm nincs, és már le is mondtam róla hogy valaha lesz. Lényegében egyedül vagyok. Állásinerjúra sem kell mennem mert alkoholista vagyok. Közmunkázok, ott meg elfogadnak így ahogy vagyok.
2021. máj. 23. 10:25
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Akkor tovabbi sok sikert az eletedben.
2021. máj. 23. 10:48
 6/6 anonim ***** válasza:
#4 Balázs te vagy az?
2021. máj. 26. 08:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!