Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Pénteken fogorvoshoz megyek...

Pénteken fogorvoshoz megyek és már most elkap a szívdobogás ha rágondolok, hogyan éljem túl?

Figyelt kérdés

Sajnos mindig rettegtem a fogorvostól, ezért 7 éve nem is látott. Annak ellenére nem rossz a helyzet, csak egy töméscsere, egy új tömés és egy fogkő leszedés kell.

Viszont… én nagyon félek. Múlt héten voltam konzultáción, akkor mondta miket kell csinálni. Én már a konzultáció előtt sem tudtam aludni, ráadásul úgy remegtem, hogy a tükröt alig bírta betenni a számba. Ilyenkor megfeszül a nyelvem, hányingerem lesz, befeszül a szám, remegek a szívem ezerrel megy. Nem is tudnék konkrét okot mondani, hogy miért félek, sosem volt fájdalomban részem fogászaton. Egyszerűen kiszolgáltatottnak érzem a helyzetet és pánikolni kezdek.

Pár hónapja voltam mr-en, és ott is elért a pánik, amiért mozdulatlannak kellett lennem. Szerintem attól félek, hogy “nem menekülhetek”, bezártság érzetem lesz a fogászati székben is.

Mit tegyek, hogy mégis túléljem? Azaz, bírjam tátani a számat, ne kapjak hisztirohamot?

júl. 9. 12:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
Xanax?
júl. 9. 15:08
 2/11 anonim ***** válasza:

1-es

Nyugtatót ne. Borzasztóan addiktív, és később az elvonási tünetei borzasztóak. Ha egyszer rászoksz, nehéz leszokni. Tapasztalat.

Próbálj légzésgyakorlatokat, bármit ami megnyugatat.

júl. 9. 15:29
 3/11 anonim ***** válasza:
53%
Pedig amúgy teljesen jól alkalmazható ilyen esetekben egy nyugtató. Ennyitől nem lesz függő. Inkább egy szem gyógyszer kivételes esetekben, mint a sok traumatikus élmény. Szerintem ilyen indikációra a háziorvos is simán felírná.
júl. 9. 22:11
 4/11 anonim ***** válasza:

4

Én nem vennék be nyugtatót, ahogy írtam borzasztóan addiktív. Először hagyományos módokat kéne megpróbálni, utolsó eset legyen csak a nyugtató.

júl. 9. 22:14
 5/11 anonim ***** válasza:
Persze, addiktív, de nem úgy, ha beveszel évente 1-2-3 szemet belőle, mikor pl fogorvoshoz kell menned. Egy ilyen parát nem fogsz légzésgyakorlatokkal lecsillapítani. Persze, túl lehet élni nyugtató nélkül is, nem azt mondom, sokan megteszik. Ezt a kérdező tudja magáról, hogy sikerül e neki. De ha a két opció a nyugtató vagy az, hogy a pánik miatt nem tudják ellátni, akkor a kisebbik rosszat kell választani.
júl. 9. 22:20
 6/11 anonim ***** válasza:
Nyilván ha gátolja az ellátást, és nincs más mód, akkor lehet.
júl. 9. 22:47
 7/11 anonim ***** válasza:
Kérdező, hogy alakult a fogászati látogatás?
júl. 13. 21:28
 8/11 A kérdező kommentje:
Nem mentem el. :(((
júl. 14. 00:03
 9/11 anonim ***** válasza:

Oh. Hogy hogy? A stressz miatt? Foglaltal másik idopontot?

(2es,4es,6os vagyok)

júl. 14. 00:07
 10/11 A kérdező kommentje:

Még nem, mert jövő héten hívnak vissza. Megbeszélik az egyik ott dolgozó szájsebésszel (nem ő lát el), aki ért az ilyesmihez, hogy milyen nyugtatót/hányáscsillapítót vegyek be, ír is olyat, és akkor úgy már talán el tudok menni.

A félelem miatt nem mentem. Nem aludtam előtte éjszaka, másnapra már egy roncs voltam. Tudom, hogy beteges ez a félelem, de nem bírom legyőzni.

júl. 14. 00:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!