Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Gyökérkezelés után 5. napon...

Gyökérkezelés után 5. napon nagyon erős fájdalom normális?

Figyelt kérdés
Már másodjára tisztították a fogamat, kalciumos tömés van benne és rajta ideiglenes tömsé. mikroszkóppal volt és kofferdamban...most vagyok 5 nappal a gyk után és nagyon fáj a fogam, fájdalomcsillapítók nem használnak. Ez normális?

#fájdalom #gyökérkezelés után
máj. 15. 20:37
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

Semmi sem 100%, de tény hogy a mikroszkópos alappsabb. Ettől függetlenül ha olyan a fog, van hogy az sem segít. De mikdenképpen küzdeni kell a fogért. Ez egy türelem játék sajnos.

Ne hagyd lezárni semmi képpen amíg fáj!

Van aki fél évig is jár kezeltetni, meg 7-10 alkalom mire teljesen lenyugszik a fog. Nekem azt mondta a dokim, hogy kezelésről kezelésre javulnia kell és majd akkor zárja le, ha 2 egybefüggő hétig nem fáj.

Nekem a bal felső 7-es.

Szorítok neked, és próbálj enni hogy ne csináld ki a gyomrodat...

máj. 16. 07:39
 12/29 anonim ***** válasza:

Ja és kalciumos nekem nem volt, hanem depulpin paszta.

A jódtól nem lett azonnal jobb, sőt, pár napig kifejezetten fájt 3-4 napig (gyógyszer azért nem kellett). A többi napon változóan fájt, van hogy teljesen nyugiban van. Ma 9. napja és most éppen nem fáj, de nem iszok előre a medve bőrére.

máj. 16. 08:13
 13/29 A kérdező kommentje:

Na kész vagyok.

Átnézték megint s mondták, hogy volt még benne valami gyulladás vagy valami kis barnaság az ideiglenes tömésnél?

nem is értettem pontosan, de az a lényeg h láttak benne valamit és jó alaposan 1,5ó rahosszági kezelték. Jó sokáig volt benne a hipó, solumium stb

máj. 16. 12:06
 14/29 A kérdező kommentje:

Én küzdök a fogamiért az biztos, tudom h semmi se garancia...de így ha mindent megteszek érte és így veszítem el..talán lelkileg könnyebb kihúzatni:(

Neked hány naponta kell menni?

Nem is tesznek bele kalciumot neked?

máj. 16. 12:07
 15/29 anonim ***** válasza:

Naaaa, szuper hogy túl vagy rajta! Megkönnyebbültél? Csökkent a fájdalom?

Lehet ami benne volt még ideg az "berothadt" az lehetett a barna trutyi, és a keletkező bacik miatt volt gyulladásban.

Jó eséllyel megmentik azért, csak sok idő és macera....

Nekem 2-3 hetente kell visszamennem. Egyszer már le akarták zárni nekem is, de kicsit rosszabb lett, utána rakta a jódot azzal a címszóval, hogy "mindent bevetünk hogy mi gyözzünk". Kalciumot nem tett bele, mindig csak a depulpint.

máj. 16. 15:44
 16/29 A kérdező kommentje:

De jo neked, hogy ilyen rendes orvosod van...nekem max 6 het alatt be akarjak tennia vegeleg gyökertömest is...en felek, hogy addigra sem lesz jo:(

most egyelore fáj, gondolom attól, hogy jól meggyötörték ma is...annyira jó lenne ha az a szürnyű erős spontán fogfájás megszűnne belőle..

Neked akkor sohasem kellett gyógyszert bevenned?csak enyhén fájdogált, amikor fájt?

máj. 16. 15:52
 17/29 A kérdező kommentje:
Neked mikroszkopossal csinálják? mennyi idő neked egy -egy tisztitas?
máj. 16. 15:53
 18/29 anonim ***** válasza:
Nem mikroszkópos, hagyományosan és kb 10 perc alatt megvan mindennel együtt.
máj. 16. 17:36
 19/29 anonim ***** válasza:

Az első kezelés után fájt jobban 1.5 napig, akkor vettem be többször is gyógyszert, de általában 1-2 éjszaka volt rá szükség, nap közben kibírtam anélkül is.

Pár nap alatt fogd látni, hogy javul-e, az utófájdalom nem ritka, de csillapdlodnia kell.

Én nem hagynám a dokinak hogy lezárja - szerencsére az enyém nem is akarja -, addig amíg nem érzem úgy, hogy rendben van. Ha ilyet próbálna, biztosan nemet mondanék és átmennék másik dokihoz. Pláne ha magán dokiról van szó, de szerintem sztk-ban is van lehetőség dokit váltani. Összesen 3 hónapja kezelgeti így a fogamat, de inkább visszajárok, mint lezárja aztán begyulladjon, és végleges tömést kelljen kiszedni.

máj. 16. 17:48
 20/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm ezeket a hasznos tippeket! igen, ha nem fogadnak többet akkor megyek másik dokihoz,,,ez magánorvos tehát akkor majd keresek valaki mást ha kell..

neked ez az első gyökérkezelésed?

máj. 16. 17:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!