Gyökérkezelés után 5. napon nagyon erős fájdalom normális?
Semmi sem 100%, de tény hogy a mikroszkópos alappsabb. Ettől függetlenül ha olyan a fog, van hogy az sem segít. De mikdenképpen küzdeni kell a fogért. Ez egy türelem játék sajnos.
Ne hagyd lezárni semmi képpen amíg fáj!
Van aki fél évig is jár kezeltetni, meg 7-10 alkalom mire teljesen lenyugszik a fog. Nekem azt mondta a dokim, hogy kezelésről kezelésre javulnia kell és majd akkor zárja le, ha 2 egybefüggő hétig nem fáj.
Nekem a bal felső 7-es.
Szorítok neked, és próbálj enni hogy ne csináld ki a gyomrodat...
Ja és kalciumos nekem nem volt, hanem depulpin paszta.
A jódtól nem lett azonnal jobb, sőt, pár napig kifejezetten fájt 3-4 napig (gyógyszer azért nem kellett). A többi napon változóan fájt, van hogy teljesen nyugiban van. Ma 9. napja és most éppen nem fáj, de nem iszok előre a medve bőrére.
Na kész vagyok.
Átnézték megint s mondták, hogy volt még benne valami gyulladás vagy valami kis barnaság az ideiglenes tömésnél?
nem is értettem pontosan, de az a lényeg h láttak benne valamit és jó alaposan 1,5ó rahosszági kezelték. Jó sokáig volt benne a hipó, solumium stb
Én küzdök a fogamiért az biztos, tudom h semmi se garancia...de így ha mindent megteszek érte és így veszítem el..talán lelkileg könnyebb kihúzatni:(
Neked hány naponta kell menni?
Nem is tesznek bele kalciumot neked?
Naaaa, szuper hogy túl vagy rajta! Megkönnyebbültél? Csökkent a fájdalom?
Lehet ami benne volt még ideg az "berothadt" az lehetett a barna trutyi, és a keletkező bacik miatt volt gyulladásban.
Jó eséllyel megmentik azért, csak sok idő és macera....
Nekem 2-3 hetente kell visszamennem. Egyszer már le akarták zárni nekem is, de kicsit rosszabb lett, utána rakta a jódot azzal a címszóval, hogy "mindent bevetünk hogy mi gyözzünk". Kalciumot nem tett bele, mindig csak a depulpint.
De jo neked, hogy ilyen rendes orvosod van...nekem max 6 het alatt be akarjak tennia vegeleg gyökertömest is...en felek, hogy addigra sem lesz jo:(
most egyelore fáj, gondolom attól, hogy jól meggyötörték ma is...annyira jó lenne ha az a szürnyű erős spontán fogfájás megszűnne belőle..
Neked akkor sohasem kellett gyógyszert bevenned?csak enyhén fájdogált, amikor fájt?
Az első kezelés után fájt jobban 1.5 napig, akkor vettem be többször is gyógyszert, de általában 1-2 éjszaka volt rá szükség, nap közben kibírtam anélkül is.
Pár nap alatt fogd látni, hogy javul-e, az utófájdalom nem ritka, de csillapdlodnia kell.
Én nem hagynám a dokinak hogy lezárja - szerencsére az enyém nem is akarja -, addig amíg nem érzem úgy, hogy rendben van. Ha ilyet próbálna, biztosan nemet mondanék és átmennék másik dokihoz. Pláne ha magán dokiról van szó, de szerintem sztk-ban is van lehetőség dokit váltani. Összesen 3 hónapja kezelgeti így a fogamat, de inkább visszajárok, mint lezárja aztán begyulladjon, és végleges tömést kelljen kiszedni.
Köszönöm ezeket a hasznos tippeket! igen, ha nem fogadnak többet akkor megyek másik dokihoz,,,ez magánorvos tehát akkor majd keresek valaki mást ha kell..
neked ez az első gyökérkezelésed?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!