Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Normális, hogy ennyire fáj???

Shasta0419 kérdése:

Normális, hogy ennyire fáj???

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy gyökérkezelés alatt lévő fogam alul jobb oldalon, amit a legutóbbi alkalommal már véglegesen beakartak tömni (4. vagy 5. alkalom volt), aztán kiderült röntgen alapján, hogy az egyik csatornám annyira keskeny, hogy sehogy sem tudnak eljutni az aljára, ezért a doktor beletett valamilyen szert a fogamba és hazaküldött egy hétre, hogy ez majd ott felpuhítja belül a dolgokat, hogy ők is mélyebbre tudjanak ásni és csökkentsék az esélyét, hogy a jövőben begyulladjon.

Na most ez az első két nap szuper volt semmit nem éreztem az egészből tökéletesen elvoltam, a tegnapi nap folyamán viszont az keltett ki az ágyból, hogy rettenetesen fáj a fogam, eleve stagnálóan mindenféle hatás nélkül is, de ha véletlenül összeérintem a fogaimat olyan, mintha enyhén szólva besz@rnék a fájdalomtól. Reménykedtem, hogy mára megjavul, 3 órát nem tudtam aludni vele.

Valaki el tudná magyarázni mi történik???

2023. júl. 2. 06:18
 1/8 A kérdező kommentje:
Feszítő érzés, mintha nyomás lenne a fogamban most pedig már néha-néha olyan mintha pulzálna is
2023. júl. 2. 06:40
 2/8 anonim ***** válasza:
nekem akkor feszült a fogam ha gyulladás volt benne.
2023. júl. 2. 07:42
 3/8 anonim ***** válasza:
Valószínüleg pulpix-ot tettek a gyökércsatornádba ami egy jó dolog csak nem azonnam "öl". Amit érzel az a fog elhalás ha megszűnik ez a fájdalom kihalt az ideg az adott gyökérből....ezt nem szokták elmondani. Egy darabig mindenre érzékeny lesz a fogad. Amit ajánlani tudok az a fájdalom csillapító és a külső borogatás. Ha nem műlik a fájdalom mire vissza mész ne hagyd be tömetni a fogad, mert nem lesz jó a kezelés. Van amikor ezt a kezelést 3x is meg kell ismételni ha a fog gyökere nagyon görbe pl.
2023. júl. 2. 11:12
 4/8 anonim ***** válasza:
ui: ennek még az a veszélye ha nem zárt a gyökércsatorna vége és a pulpix átterjed a csonthártyára de ennek egy ellenörző felvételen látszódnia kell és kellene is csinálnia a dokinak.
2023. júl. 2. 11:13
 5/8 A kérdező kommentje:
Elviekben kitisztitotta mar az osszes gyokercsatornamat koztuk ezt is csak ennek nem tudott leerni a vegere mert nagyon girbegurba volt es valami ETTEL-t vagy valami hasonlot tett bele hogy ez puhitani fogja belul a csatornam hogy lejjebb erhessenek. Az utolso kezelesnel erzestelenito nelkul voltunk vegig es semmit se ereztem. Akkor ezekszerint abban a csatornamban lenn ahova nem ert le meg elo ideg volt? Elore is koszonom a valaszt!
2023. júl. 2. 14:01
 6/8 Henoka2 válasza:

Én csüt-ön voltam gyökerkezelèsen,akkor nem fàjt mikor csinàlta viszont utàna majd megőrültem a fàjdalomtól!Írt fel antibiotikumot meg mondta szedjek fàjdalomcsillapotot,!3-4orankènt kellett bevennem mert ugy lehetett csak kibirni!Aztan pènteken semmi vàltozas ezèrt szombat reggel màr ujra ott voltam nàla!Gyökèrcsatornàt tàgitott meg kitisztitotta,aztan mondta jegelés ,tovabbra is antibiotikum meg CataflamV irt fel!Miutàn elmúlott az èrzèstelenítő hatàsa,ugyansz a szörnyű fajdalmam van mint az első kezelès utàn!Az egèsz àllkapcsom fàj meg èrzek egy kis duzzanatot is!

Szerintetek ez meddig fog tartani,normàlus vagy vmi nagyon nincs ott rendben!?Màr a mellette lèvő fogam is fàj ha hozzàerek!Tovàbbra is fàjdalomcsillapitoval birom,3-4 orankènt,tudom hogy nem lehetne ennyit szedni,de sajnos csak igy enyhül arrra a pár orara a fajdalmam!😔

jún. 15. 22:25
 7/8 A kérdező kommentje:

Henoka2 - Velem ugyanez volt, mint veled, többször visszamentem, többször tisztított, semmi sem javult. Nekem sajnos a végén fogkihúzásra esett a választásom, pedig elhiheted hogy 22 éves lányként nem volt könnyű emellett maradni, de én is fájdalomcsillapítókon éltem, 3 órákat aludtam. Ahogy kihúzta a fogam látszott, hogy volt egy csatorna, amit nem talált meg, amibe begyulladt a gyökér. A csatornának a bejárata el volt zárva, így amikor tisztogatta, az oda nem jutott el.

Még most is azt mondom, hogy életem legjobb döntése volt kivetetni, utána pikkpakk megszűnt ez az egész. De persze amíg tudod meg bírod próbáld meg megmenteni. Nekem nem ment.

jún. 16. 08:53
 8/8 Henoka2 válasza:

Ma egy kicsit egyhült,nem kell olyan sűrűn bevennem fajdalomcsillapitot!Jegelem azt is mondta a doki,viszont a mögötte lèvő fognsl belül a inynèl egy tàlyog lett és sztem az fàj,meg ha az àlkapcsomat ott megnyomom nagyon èrzèkeny!

Holnap reggel.megyek vissza,sztetek röngent csinaltassak rola mert ugy jobban làtni mi a gàz?!😏

jún. 16. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!