Miért mondják azt, hogy foghúzás után ne együnk tejterméket (akár 1 hétig)?
Van ennek valami tudományos alapja, vagy csak valaki kitalálta és elterjedt? Szinte bárhol bármit keresek interneten magyarul, mindenhol ezt írják, hogy a tejtermékeket kerülni kell foghúzás után...
Ezzel szembe, ha angolul keresek rá ugyanerre:
"Yogurt is an excellent source of protein and calcium, which are important for healing after tooth extraction surgery. "
Illetve itt a chatGPT válasza is:
"A joghurt és a sajt általában könnyen rágható és emészthető ételek, amelyek gyakran beleférhetnek azokba az étrendekbe, amelyeket a foghúzás utáni napokban javasolnak.
Az orvos vagy fogorvos általában olyan élelmiszereket javasol, amelyek puhák, könnyen rághatók, és nem okoznak túlzott terhelést a fogínyen vagy a frissen kezelt területen. A joghurt és a sajt ilyen típusú ételek lehetnek."
Tehát akkor most mi az igazság??????????
Igaziból én csak azt nem értem miért eltérőek ennyire a vélemények a külföldi és a magyar oldalak között...
Best foods to eat after teeth removal (0 – 2 days)
Yogurt (frozen or normal) – No fruit bits or nuts
Jello
Ice cream / Sorbet / Milkshake
Luke warm soups
Pudding
Eggs
Soggy Cereal (Oatmeal)
Well cooked pasta
Magyar oldalakon általában a tejtermék, tojást sem ajánlják, külföldi oldalakon pedig azt írják ezek kb a legjobbak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!