Kihúzták a fogam. A doki azt mondta kerüljem a tejtermékeket. Nyilván tej,túro,sajt,stb. De mennyire kerüljem?
Szinte mindenben találok valami származékot még a szalámiban!!! is van laktóz.
Vagy ennyire feldolgozott formában jöhet?
És sajtos kifli?
Illetve a laktóz mentes sajt?
Meg a pesto amiben van 4%?
Szerintem a szó szoros értelmében vett tejterméket mellőzd.
Úgy tudom ez azért van mert gyulladást okozhat.
Apum fogorvos. Huzta mar ki a fogamat nekem is.
Azert keruld mert tokeletes baci tanya abban szepen elnek el es nehogy begyulladjon.
De hozza teszem, en mar masnap ittam kavet, joghurt minden.
A verrogre figyelj nagyon az ne jojjon ki az fontos
Azért célszerű kerülni, mert a baktériumok könnyebben elszaporodnak ebben a közegben és arra most nincs szükséged.
Ne igyál tejet, ne egyél most kefirt vagy joghurtot, tejfölös túrót, stb, de azért a pesto pl. mehet.
Leírták miért, pár napig jobb kerülni. Persze ha megeszel egy nagyon picit, esetleg kávéba egy pici tejet öntesz belefér csak óvatosan idd lehetőleg ne érje a húzott fog közelét meg óvatosan öblits utána legfeljebb, de nagy mennyiségben okozhat gondokat.
Másik az hogy foghúzás után sosem rossz ha lehúzol egy felest az összehúzza a fog helyét és fertőtlenít, de ne cukrozott rövid italt igyál meg ne bolti pálinkát hanem jó házit, vagy esetleg egy kis konyakot.
Tej, tejföl, sajt, túró. Tényleg ennyire nehéz?
Oké, segítek, látom nem megy. A laktózmentes sajt, az sajt. Szabad a sajtot? Nem. Van még kérdés?
Sajtos perec. Sült sajt van rajta. Nem fog a fogadban maradni és baktérium nőni rajta. Van még kérdés?
Csak meg ne kérdezd, hogy rakott krumpli sok tejföllel mehet e. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!