Hát, elgondolkodtam rajta, hogy miért is olyan fontos, hogy mindenféle "oldószer" és "pótló" anyag legyen abban amivel fogat mosok. Szerintem maga a tisztítás a fontos, ehhez pedig nem szükségesek ezen mesterséges "adalékok". Ellenben pedig bekerülnek a szájflórába, bélflórába...
jan. 4. 11:40
5/15 anonim válasza:
Tégelybe kanalazol szódabikarbónát és annyi olívaolajat vagy kókuszolajat öntesz hozzá, amíg fogkrém állagúra nem tudod keverni. Évek óta ezt használom, semmi baja a fogamnak. Fogkefét belemártod, hagyod lecsöpögni a maradékot és ez elég lesz egy mosásra. Finoman dörzsöld.
A sót azt felejtsd el mert sokkal durvább szemcséjű, szétbarmolja az ínyedet és vérezni fog.
jan. 4. 19:36
6/15 anonim válasza:
Ha van instád, akkor keress rá a tudatos szájápolás oldalra.
jan. 4. 20:46
7/15 petraa07 válasza:
Hát én nem javaslom ezeket a dolgokat. A szódabikarbóna intenzív használata szétkaristolja a fog zománc felszínét ami erosios fogakat idéz elő. Kettő a fogkkrémek alapvetően nem csak arra van h habozzon és fini illatú legyen a szád. Apalvető feladata a fogszuvasodás megelőzése is ( különböző ásványi anyagokat is tartalmaz) illetve a fogágybetegségek megelőzése is. Erre a só meg a szódabikarbóna nem képes. Ez mellet ugye antibakteriális hatású is a fogkkrém.
jan. 5. 19:09
8/15 petraa07 válasza:
Ezek az anyagok hosszú távon nagyon nem tesznek jót sem a fogakkal sem a nyálkahártyával. Ha ennek ellenére ragaszkodsz a "humánus" megoldáshoz akkor inkább kérdezd ki egy vagy akár több fogorvos véleményét és kérj tőlük tanácsot.
jan. 5. 19:12
9/15 anonim válasza:
A szódabikarbóna , só és társai károsítják a fogzománcot.
Minden nélkül, csak tiszta fogkefével is lehet fogat mosni. Csinálhatsz magadnak valami kellemes illatú természetes összetevőkből álló "szájvizet" is.
jan. 14. 16:47
10/15 anonim válasza:
"A szódabikarbóna, só és társai károsítják a fogzománcot."
Szódabikarbóna... olívaolajjal keverve több éve használom. ;)
Sőt, úgy tudom az ayurvédából hogy az olajok kivonják a kellemetlen anyagokat és ápolják a szájat belülről.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!