Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ha valakinek nagyon sok a...

Ha valakinek nagyon sok a rossz foga, azzal mit tud tenni egy erre szakosodott fogász?

Figyelt kérdés

Mielőtt elmennék és tőle kérdezném meg, gondoltam felteszem itt a kérdést, hátha valaki volt hasonló helyzetben aki leírná a tapasztalatait.

Nos elég sok a rossz fogam, már kiskoromban tömve lett elöl egy jó pár meg igazából mindenhol, de azok semelyik nem volt túl tartós.

A lényeg, hogy milyen opciót kellene választanom, vagy mit tudnak ilyenkor tenni, hogy szinte az összes fogam rossz?

2023. aug. 26. 15:27
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha van rá pénzed, akkor szinte csodákat is tudnak tenni.
2023. aug. 26. 15:29
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Minden megoldható csak pénz kell hozzá. Ha van felesleges milliód, akkor patikai fogsort csinálnak neked.
2023. aug. 26. 15:30
 3/14 A kérdező kommentje:
Igen tudom, csak ez is kérdéses, hogy kb mennyire számítsak?
2023. aug. 26. 15:52
 4/14 anonim ***** válasza:
Egy baráti házaspár most fog menni teljes pofarenoválásra, egyiküknek 1,8M másiknak 2,5M körül fog megállni.
2023. aug. 26. 16:02
 5/14 anonim ***** válasza:
Sajnos én is ebben a cipőben járok, gyerekkorom óta rosszak a fogaim, és még tb alapon is pénzes a dolog (bár kevesebb, cserébe viszont többször rontottak a helyzetemen ott + kedvesek se voltak). Mivel engem senki nem támogat, valószínűleg hitelt veszek föl rá a következő egy-két évben... mert amúgy igen, 1-2 millió is lehet attól függően, milyen rossz a helyzet, vagy milyen megoldást választasz.
2023. aug. 26. 16:07
 6/14 anonim válasza:
Nekem is sok rossz van, már gyerekkorban volt pár rossz, akkoriban a suli is vitt bennünket meg szülőkkel is jártunk, sajnos az a egy volt a gyerekfogász általánosban a városban. 2000-es évek! Ez a sintér "doktornő" konkrétan érzéstelenítés nélkül csinálta a fúrást. Még mikor az osztállyal mentünk akkor is úgy... Így felnőtt korban mire rávettem magam hogy újra menjek sajnos féltem nagyon sok gond lett. Az elsőket megúsztam koronával, a hátsókra meg sok pénz és bátorság kéne.
2023. aug. 26. 16:19
 7/14 A kérdező kommentje:
Ha pl 20 fogról van szó az milyen összeg lehet? És azt hogy lehet megoldani? pl 10 fogat lehet egyben feltenni, hogy ne kelljen ki operálni minden fogat előtte?
2023. aug. 26. 17:46
 8/14 anonim ***** válasza:
Fogak épségétől függ, h maradhatnak e vagy ki kell szedni. Az ár is orvosonként változó, de bárhová mész biztosan húzós összeg lesz 20 fogat megcsináltatni. Ha pótolni is kell, az meg különösen drága. Azt nem tudom, h TB alapon mit lehet intézni, ezt érdemes az orvostól (esetleg több orvostól) megkérdezni, mert mendemondákból nem tudod meg az igazat. Nekem egy elég csóró ismerősöm nemrég rendbe hozatta a fogait, szóval el tudom képzelni, h van valami kiskapu, h ne kerüljön milliókba.
2023. aug. 26. 17:53
 9/14 anonim válasza:

Az "összes fogam rossz " az mit jelent? Mind a 32 fogad megvan és mind rossz, vagy a 32-ből 20 rossz, vagy már csak 20 fogad van, és mind rossz? És hány éves vagy?

Konzultáció kell és panorámaröntgen.

Amelyik lyukas, betömi. Amelyiknél már kevés a foganyag, inlay-onlay betétet lehet használni, vagy felépíti a fogat és koronát tesz rá. Amelyik még rosszabb, azt gyökérkezelni kell--kikezeli, próbatömés, gyökértömés, és betömi a fogat vagy szintén korona megy rá,ha olyan vékony a saját fog már vagy a gyökérbe csapot tesz és arra is lehet fogat felépíteni, koronával. Amelyik menthetetlen, kihúzza. Amikor minden menthető kész, lehet a hiányokat pótolni implantátummal vagy hídpótlással. Mivel a hídpótlás a szomszédos fogak lecsiszolását jelenti, ezt azért előre tudni kell, mert pl a tartóként használandó fogakra már ne rakjon 80-90 ezerbe kerülő koronát,hisz a híd egyik tagja lesz.

Az árak függnek a rendelőtől, ( állami vagy magán és magánban is eltérő) pontosan hányat kell tömni ,hányra kell korona, hányat gyökérkezelni és mennyit kell végül pótolni ,melyik módszerrel, kell-e csontpótlás, stb.

Ha valóban 20 kezelendő fogad van ,és 10-12 hiány, akkor minimum 2-3 millió forint, magánban, pár implantátummal kalkulálva. ( a gyökérkezelés, a korona és az implatnok száma a legmegdrágítóbb tényezők)

De pl egy ismerősöm, hasonló helyzetben nem rendelkezett ekkora összeggel,és úgy döntött, hogy 22 fogát kihúzatja, ( a többi hiányzott , és sok rossz volt neki)ingyen kihúzta a körzeti fogorvos, és egy kivehető fogsort csináltatott kb 400 ezer forint értékben. Végül is ez is egy megoldás.

Ezért kell konzultálni, hogy az orvos megmondja mit lehet tenni, te meg megmondod hogy melyik megoldást tudod megfinanszírozni.

2023. aug. 26. 19:42
 10/14 A kérdező kommentje:
Előröl a felső 10et mindenképp szeretném, hogy korona vagy valami kerüljön rájuk, mert szinte mind tömve van egy kettő gyökér kezelve is volt. A lényeg, hogy elöl 10 és még alul 1-2 javításra szorul. Így kijöhetek fél millió-1 millió környékén? Valami olyan megoldás esetleg hogy lecsiszolja őket és hídban felrak többet az talán gyorsabb, vagy ahoz is mindet gyökérkezelni kell előtte?
2023. aug. 26. 21:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!