Milyen hamar jön vissza nektek a fogkő ha leszedik?
#12 akkor miért ajánlja minden fogorvos az évente 2x fogkőleszedést mindenkinek?
(Nekem mindig megdícsérik, hogy látni, hogy szépen tisztítom.)
A fogkő azért alakul ki mert ott marad a lepedék és nem 1 óra nem 1 nap alatt hanem hetek alatt, ergo azt a részt nem mostad jól sose.
Az is lehet hogy rossz a fogkefe amit használsz, nem mindegyik sörtéjű jó. Elektromos fogkefékből is vannak rosszak.
Illetve fogselyem hasznalata is nagyon fontos.
Hát nem tudom, a párom 50 éves lesz, keresztbe sikálva megmossa a fogát a legolcsóbb fogkefével ,hozzám képest hanyagul és soha életében nem volt még fogkőszedésen , és nem is mondta neki soha egy fogorvos sem hogy kéne, ugyanis nincs neki. Sose volt, most sincs.
Szerintem a nyál összetételén is múlik,,,nem tudom, én mindenesetre minden igyekeztem ellenére időnként le kell szedessem.
Nem múlik a nyál összetételén. Ezzel csak a hanyag emberek nyugatják magukat, hogy biztos emiatt van meg a genetika. De semmi köze hozzá. Nem mosod jól a fogad a lepedék ott marad és ennyi a történet.
Vegyetek festéket és úgy mossatok egy fogat ahogy szoktatok aztán nézzétek meg lejött e. Hidd el megdobbenve fogod tapasztalni hogy nem sikerült jól fogat mosni.
A fogmosast is tanulni kell, a technikát is, és tényleg nem mindegy milyen a fogkefe. Lehet ami valakinek jó az neked nem. Ki kell tapasztalni meg dentalhigenikus véleményét kikérni.
De az is lehet hogy fogíny alatt van kövesedve amit nem szedtek le és amiatt jön vissza újra es újra. Ez meg a hanyag kezelés miatt van. De ez a ritkább eset.
Dehogy marad ott. Nálam jobb fogmosó kevés van. Napi 3x először elektromossal, majd kézivel (nézték a technikámat, dentálhigénikus szerint tökéletes, pont a festékes módszerrel nézte), fogselyem, szájvíz.
Ennél nem tudom miként lehet jobban mosni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!