Az idő előrehaladtával mindenkinek tönkremennek/megromlanak a fogai, vagy csak genetika?
A felnőtt ismerőseim közül csak nagyon kevés embernek szépek, ápoltak a fogai.
A többségnek vagy kihullott már egy pár, vagy megsárgultak, megszürkültek, fekete lett az ínyük, stb.
Egyáltalán van olyan, akinek még 70 évesen is saját fogai vannak, és egészségesek?
Elég nagy részben genetika, de az emberek nagy része eleve szarul is ápolja a fogait, nem mennek el betömetni, amit kéne, nem járnak általános vizsgálatokra, stb.
A mai átlag étkezésünktől a fogak folyamatosan romlanak. De oda lehetne figyelni rájuk.
Én "csak" 66 éves vagyok, csak saját fogaim vannak - egy zápfogam elhalt, ahelyett lesz egy pótlás idövel, folyamatban van -, a többi megvan, 4 tömött, a többi nem, még egészségesek.
Nem tudom, mennyire genetika, mennyire ápolás, négy gyereket szültem, és 15 éve vegán módon étkezem (nem elvi vegán vagyok), szóval lenne elméletileg oka, ha több elromlott volna eddig. Vagy csak szerencsém van.
#4, #5
Ez így van, és tényleg a magyar nép a legápolatlanabb, legelhanyagoltabb minden téren, de elsősorban én is a fogakat emelném ki.
Rengeteg ember keres jól ebben az országban, viszont sok esetben még aki milliomos, az sem csináltat műfogsort, mert egyszerűen csak "lusta rá".
Mi egy elég csekély kis faluban élünk, ahol nagyrészt idősek vannak, csak egy pár gyerekes család van, de egy kezemen nem tudom megszámolni, hogy hány idős (60 éven felüli) embernek vannak műfogai.
Akárhány időssel beszélgetek néha az úton ha megyek valahova, majdnem mindegyik teljesen fogatlan, és ez számomra ijesztő de ugyanakkor undorító is - mivel vannak olyanok akik az ínyüket sem mossák meg ha esetleg nincsenek fogaik, aztán bűzlik a szájuk.
Szóval igen, őszintén szólva mi vagyunk az (egyik?) nagy igénytelen csoport.
Persze nem általánosítok, nagyobb városokban sok öregebb embernek vannak műfogsoraik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!