Genetika az hogy huszonpár évesen hullik a fogam, rendszeres napi fogmosás mellett?
Nem, nem verte ki senki :)
Napi 2x mosom + Listerin szájöblítés.
Eddig már 4 fogam elvesztettem, ebből 1 bölcsesség fog volt.
De ismét 6 darab drasztikus állapotban van.
Használj Corsodilt szájöblítőnek. Az tényleg fertőtlenít. A listerin s ezek nem a legjobbak. Ha esetleg valami bacid van segít. De kétlem az lenne a baj. Ennyire durva genetika lenne? Van más csontproblémád is?
Fogorvossal kéne megnézetni, kérne egy röntgent, megtudnád mi a baj. Nekem 3 fogam esett ki mert genny gyűlt alatta és elrágta gyökereket. Nem is voltak rosszak. Valószínűleg nekem a huzat tette tönkre. Jobb ha megnézeted. Mégse jó ha az embernek ilyen korán hullik a foga. Lehet más betegség oka is. Valami hiány, vagy ilyesmi.
Nem, nem genetika, hanem vagy valamilyen tápanyaghiány vagy betegség, pl ínysorvadás.
Mindegyik esetben az elsö dolog sürgösen felkeresni egy fogorvost, mert ö tudja megállapítani az okot és kezelni a helyzetet!
Corsodil nem használható folyamatosan, rá is van írva.
Fogorvoshoz menj el.
Valami hiánybetegséged lehet.
Egyoldalú taplálkozás, cigi, kávé, pia. Vagy mondjuk szűrt vizet iszol. Sokminden lehet az oka.
A szájvíz semmit nem ér a fogszuvasodás ellen, ez olyan, mintha az influenza ellen szenteltvízzel locsolnád magad.
6# -os jól leírta, de kiegészíteném. Az valószínű, hogy örökletes hajlam is közrejátszik, de a táplálkozás egyoldalúsága, C vitamin hiány ott lehet az okok között. Konzultálj fogorvossal, dietetikussal.
A spórolást is elkezdheted emellett, kb. 200eFt/db fogbeültetéssel számolj, ha szeretnél egy korrekt mosolyt.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!