Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Bölcsességfog műtét után 1...

Bölcsességfog műtét után 1 héttel fájdalom?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

6-os 7-es fogaim panaszával kerestem fel az orvosom. Majd röntgenen vette észre hogy az alsó egyik bölcsessègfog már a 7-est tolja oldalról. De nem tudom konkrétan megmondani hogy a 6-os vagy 7-es fáj.

Kiműttettem a bölcsességet, de azóta intenzívebben fáj az előtte levő fogak.. azóta voltam 2 orvosnál, egyik azt javasolta röntgenről hogy meg kell gyökérkezelni a 6-ost, majd visszamentem, hogy okés akkor gyökérkezelés, majd 30 perces precíz vizsgàlat után az akkori orvos közölte, hogy nem tudják miért fájnak a fogaim (mert màr elől a kőzépső fog is fáj…) de szedjek antibiotikumot, és menjek vissza.

3 napja szedem, de nem érzek javulást. Kizárt lehet hogy a bölcsesség fog miatt most mozognak? Rendeződnek?

Fogalmam sincs mitévő legyek mostmár… 3. Orvos, de a fogam még mindig fáj… ezt mind drága pénzért magánba.

2023. júl. 19. 23:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Csinalt panoramarontgent? Inkabb az allcsontban levo fajdalom sugarzik ki. Antibiotikumot irt?
2023. júl. 19. 23:33
 2/11 A kérdező kommentje:

Panorámaröntgent előtte csináltak mielőtt még csak fájtak a fogaim. Ott csak azt látták, hogy a bölcsesség nagyon rosszul nőtt.

Na azt most elvtávolították. Azóta is kellett volna egy új röntgen?

2023. júl. 20. 06:43
 3/11 anonim ***** válasza:

Vagy csak adott fogak.

Remelem, csak azert, mert most meg lettek bolygatva.

Nagyon remelem, elmulik, vagy egyertelmu lesz, mi ez.

Gyokerkezeles altalaban abbol szokott lenni, ha egy tomes tul mely es az ideghez tul kozel van. Ott is van, hogy megnyugszik a fog, es megsem lesz gond. Nekem harom ilyenbol ketto volt gyokerkezeles, harmadik egy ev erzekenyseg utan 15 eve jo.

Bolcsessegfog mutetem is volt, hasonlo okbol, de csak ettol onmagaban furcsa. Bar ez nagy beavatkozas, remelem, el tudjak mulasztani, ha vmi gyulladas.

2023. júl. 20. 08:30
 4/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen. Az antibiotikum ezt a nyomás érzést eddig nem mulasztotta el.

Valószínűleg ha a gyulladás lenne levinné, de így mostmàr arra merek gondolni hogy mozognak a fogak…

Az előtte levő fog (ami a bölcsesség előtt megmaradt) 7-es körül az íny fáj.

De ma megint több alkalommal fájt elől az1-es fog… (ferde picit alapból is) valamint a felső ahol már nincs bölcsességfog, ott a csont is fájt talán picit. Ez mint lehet a torlódás, kihathat teljesne máshova?

2023. júl. 20. 22:28
 5/11 anonim ***** válasza:
Nekem is a ki nem nott vizszintes fog kezdte volna nyomni a tobbit, de elotte sem fajt, csak feszult kicsit. Utana viszont elmult. Ezert nem ertem, mar nem nyomja a tobbit, csak egy nagy trauma erte az allkapcsod. De annak javulnia kene ezutan.
2023. júl. 20. 22:53
 6/11 A kérdező kommentje:

Hát ez az.. már én se tudom, de amúgy lelkileg szörnyen megvisel ez a folyamatos fájdalom. Néha csillapodik csak…

Ez nagyon idegörlő:(

2023. júl. 20. 23:55
 7/11 anonim ***** válasza:
Hogy vagy kérdező?
2023. júl. 21. 04:51
 8/11 A kérdező kommentje:

Hàt amíg nem tudom mi a baja a fogaimnak, es nem lesz változás, nem a legjobban.

Folyamatosan csak telik az idő, csomó fájdalomcsillapító, sok pénzköltés orvosokra, mégsincs változás…

2023. júl. 21. 07:06
 9/11 anonim ***** válasza:
Megértem. Én egy kiidegelt foggal szenvedtem 1 évet. A harmadik magán doki jött rá, hogy nem lett rendesen kitisztítva a gyökér csatorna. A sok magán vitte el a pénzem. Sajnos nem jut más eszembe: Esetleg még egy doki? Ne járj úgy, mint én 😞
2023. júl. 21. 12:18
 10/11 A kérdező kommentje:

Most voltam. Újra röntgeneztek, és abban maradtunk, hogy kedden gyökérkezelik a fogam. Addig antibiotikumot beszedem. :) bízok benne jó lesz. De ma már jobb kicsit… lekopogom. Eddig nem vettem be fájdalomcsillapítót.

Hát igen, irtó sok pénz ez… és most mondták olyan 70-75 körül lesz a gyökérkezelés 1 fogra… és ezen kívűl van más kifizetni való az életben… szörnyű

2023. júl. 21. 12:36
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!