Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Miért mondja a fogorvos, hogy...

Miért mondja a fogorvos, hogy nem szuvas a fogam, ha láthatólag az?

Figyelt kérdés

Szóval több fogorvos is küldött már el a rendelőből azzal a konklúzióval, hogy ép a fogsorom, ennek ellenére ha megnézem, egyértelműen látszik a hátsó fogaimnál a "feketeség" a fog belső mélyedésében. Miért ítélik épnek a doktorok?

Megjegyzem: nem fáj, nem érzékeny, nincs büdös lehelletem, se semmi hasonló, kizárólag a külsőleg látható fent említett fekete képződmény.

tegnap 23:36
 1/8 anonim ***** válasza:
92%
Egy fogorvos kellően felkészült arra, hogy egy bármilyen okból bekövetkező korróziót vagy elszíneződést meg tudjon különböztetni a szúvasodástól.
tegnap 23:46
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Fogászati asszisztens vagyok. Mivel azt mondták a fogorvosok,hogy nincs lyukas fogad ezért gondolom simán csak barázda elszíneződésed van. Van amikor olyan koronákat vagy töméseket készítünk aminek szintén megfestjük a barázdáit,mert így természetes.
ma 00:03
 3/8 anonim ***** válasza:
88%

Azért mondták, mert nem szuvas a fogad.

Arra nem gondoltál, hogy jobban értenek hozzá, mint te?

ma 00:34
 4/8 anonim válasza:
Ha barázda elszíneződésed van ahogy a kettes mondja akkor kérhetsz rá barázdatömést
ma 00:42
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Barázda tömést már nem mivel azt gyerekeknél szokták,de ha nagyon akarja meglehet fúrni és betömni csak akkor ugye az ép jó fogból kell elvenni,hogy benne maradjon a tömés. Lelkiismeretes orvos nem szívesen fúr el jó fogból,de ha nagyon ragaszkodik hozzá a páciens akkor lehet
ma 01:04
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Persze, gondoltam, hogy nem a fogorvosok a vakok, csak mégis nyugtalanított a helyzet. Tömetni nem szeretném. Ebben az állapotban tehát nem kell szuvasodás végett aggódnom nagyobb mértékben, mint enélkül?

Kérdezném továbbá: Mitől alakul ki ilyesmi? Lelkiismeretesen, rendszeresen mosom a fogaim, alapisan mindenhol. Felmenőimnek sem voltak túl jó fogaik, elképzelhető, hogy örököltem.

De mégis ez mennyivel növeli a veszélyét a szuvasodásnak?

Lehet az elszíneződést itthon javítani, vagy hasonló? Nem látszik ugyan általános esetekben, de engem esztétikailag különösen zavar, továbbá egészségügyileg aggaszt (feltéve, hogy van alapja, nyugtassatok meg, hogy nem kell aggódnom)

Elnézést a tudatlanságomért, mindeddig sosem volt baj a fogaimmal, ez a probléma kb. egy éve áll fent, és már nem tudom hova kapjak ezügyben.

ma 01:14
 7/8 anonim ***** válasza:
83%
Az elszíneződést nem kell javítani, mivel a zománcot is károsítja minden, amivel azt az elszíneződést el tudnád tüntetni. Esztétikai okokból nem éri meg hozzányúlni. Nekem volt, hogy a fekete szőlő fogta be és nem egy fogmosás volt, mire kifakult. A kávé, tea is gyakran színez. Inkább próbáld elhagyni az étkezésedből, ami színezi a fogakat.
ma 06:52
 8/8 anonim ***** válasza:

Az nem szuvasodás, szinte mindenkinek van ilyen ún. barázda eszíneződés, akinek mélyek a barátdái. Nekem is, épek a fogaim.

Ha esztétikailag zavar, a fogorvos polírozással vagy fogtisztítással eltávolíthatja.

ma 07:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!