Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » SOS! Halálosan komoly! Hogyan...

SOS! Halálosan komoly! Hogyan és hol tudnám leszedetni MOST AZONNAL a frissen felrakott fogszabályzóm? Eltorzult az arcom.

Figyelt kérdés

Szeretném leszögezni, hogy alapvetően nem vagyok egy hisztis fajta, de ez sajnos most tényleg sok, nem tudok mit mondani. Tegnap kaptam fogszabályzót, és arra azért nem voltam felkészülve, hogy a tükörből egy teljesen új személy fog visszanézni rám, és ezt a lehető legrosszabb értelemben mondom. Ja, és a csukott szájról beszélek. (Nyitottról is, persze, de az bőven a kisebbik, túlélhető probléma.) Mindig is szerettem magamon, hogy kissé húsosabb, kerek arcom van, kicsi állam, illetve vékonyabb, de formás szám. Amennyire "szépnek" számítottam, annak nagy része ebben rejlett. Tényleg nem voltam csúnya, meg kell mondani. De most… Már eleve nagyon rossz előérzetem volt, ahogy éreztem, hogy miket csinálnak a számban, de a látványra maga a Jóisten se tudott volna felkészíteni. Fogalmazzunk úgy, hogy egy csúnyább és furcsább fajta lófejem lett. Az egész arcom megnyúlt, beesett, az ajkaim furcsa, vízszintesen sokkal keskenyebb, előrebukó formájúak és nagyok (ez még lehet azért, mert a fém rész ugye kissé előretolja), az állam nagyobb, hosszabb és szögletes, illetve kissé olyan, mintha aláharapásom lenne. Azt hittem, hogy ott leszek rosszul, a gyomrom rögtön görcsberándult, ahogy ezt a képet megláttam a tükörben. Szó szerint olyan volt, mintha önmagam direkt eltorzított karikatúra-rajza lettem volna. Próbáltam erővel máshogy tartani a számat, de semmi. Álmomban se hittem volna, hogy ez komolyan megtörténhet. Ha ezt előre tudom, SOHA bele sem kezdtem volna ebbe az egészbe. Azt hozzá kell tennem, hogy felső fogszabályzóm már hosszabb ideje van, semmi ilyet nem tapasztaltam, szép, nem is feltűnő. Ez a jelenség most az alsó felrakásával következett be. Tudom, hogy nem lesz egyszerű menet, mert sehol nem akarják majd megcsinálni, de ezt nekem LE KELL SZEDETNEM. MUSZÁJ. Most azonnal. Bármennyi pénzt hajlandó vagyok érte kifizetni. Minden kockázatot vállalok. És tényleg nagyon sajnálom az orvosom belefektetett munkáját, a sok pénzt is, de erről nem volt szó. Eleinte úgy éreztem, túlreagálom, biztos csak szokatlan érzés, aludjunk rá egyet stb., de ezzel csak annyit értem el, hogy reggel megijedtem magamtól a tükörben, illetve megállapítottam, hogy mindennek tetejébe olyan is lett az arcom, mintha férfiból lettem volna nő.

Nem mondom, ha nem így lenne, akkor is ezt akarnám, de az utóbbi időben egy nagyon nehéz időszakon mentem keresztül, senkim nincs, nagyon egyedül vagyok, egy párkapcsolat is hiányzik, a nagy és régebb óta tartó szerelmem nem túl szép módon visszautasított, értéktelennek éreztem magam. De nagyon-nagyon. Az egyetlen dolog, ami vigasztalt, az az volt, hogy tudom, még fiatal vagyok és relatív szép. De ez most… A legrosszabbkor jött. Én teljesen őszinte leszek: nem fogom túlélni, ha ez így marad. Nem. Torz a fejem, esélyem nincs ismerkedni, illetve olyan, mintha egy teljesen új ember lennék. Tudom, így leírva nem hangzik olyan borzalmasnak, de számomra ez a legrosszabb, ami történhetett, az utóbbi évek történéseit és a lelkiállapotomat tekintve. Bár ha azok nem lennének, mondom, értelemszerűen akkor is ki lennék akadva. Az egész mimikám is… Jézusom. Torz. Olyan, ez az egész, mint egy szürreális rémálom. Nagyon-nagyon-nagyon nem hiányzott most ez. Alapvetően is nagyon magam alatt voltam. 1,5 évig kellene még így lennie. Könyörgöm. Ha van itt fogorvos vagy tud valaki fogorvost, aki megcsinálja, lehetőleg azonnal, az kérlek, szóljon. Utánaolvastam, tudom, hogy nem szabadna leszedni, mert rosszat tesz, de ezt most muszáj, mert ez most tényleg durva. Fizetek is akár érte. Sokat. Még csak 1-2 napja van fenn, szerintem most gyorsan kéne még levenni, hogy minimális legyen a kár. Illetve az utcára is alig bírok kilépni, és ez így nem mehet tovább.

Elnézést, mert hosszú az írás, illetve azért is, ha nem jön át a helyzet (számomra) súlyossága, de ezt én most nem élem túl, ha nem veszik le. Tényleg nem. Azóta teljesen görcsben van a gyomrom, egy falatot nem bírtam enni. Nem tudom, mit csináljak.

2023. júl. 1. 07:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Telefonáld végig a környék magán fogorvosait, hátha. Ha mást nem, akkor legkésőbb hétfőn, addig bírd ki valahogy.
2023. júl. 1. 07:31
 2/12 anonim ***** válasza:
49%

az állam nagyobb, hosszabb és szögletes

Fogszabályzó ioyet nem csinál, csak plasztika.

2023. júl. 1. 08:07
 3/12 anonim ***** válasza:
Tudsz mutatni egy elötte utána képet?
2023. júl. 1. 08:09
 4/12 A kérdező kommentje:
1-es: Hát, az lesz. De nagyon félek, hogy - mivel orvosi probléma nincs vele - nem veszik le. A probléma egyszerűen annyi, hogy (utólag belátva) az én arcomhoz nagyon nem jó a fogszabályzó, és arról senki nem tájékoztatott, hogy ilyesfajta torzulásokkal járhat. (Ha ezt tudom, nincs az az isten, hogy megcsináltassam.) Ha kimondottan és határozottan azt kérem, akkor vajon legalább a saját kezelőorvosomnak le kell vennie, vagy mondhatja azt, hogy "nem, bocs, mert nem tesz jót neki, bírd ki"? Nem vagyok otthon ilyen témában. De sajnos félek, hogy igen, mondhatja, mivel ugye orvosilag nem lenne egészséges a levétele.
2023. júl. 1. 08:26
 5/12 A kérdező kommentje:
2-es: Azt elfelejtettem beleírni, hogy úgynevezett "harapásemelő" is van benne, aminek úgy lehet látni az arcra gyakorolt hatását, ha csukott szájjal az alsó fogsort a felsővel egy vonalban tartva egyre lejjebb tolod az alsó állkapcsodat. Na, így van sajnos nálam is, csak nekem úgy is marad. :/
2023. júl. 1. 08:30
 6/12 A kérdező kommentje:
3-as: Ha tényleg nagyon érdekel, akkor privátban küldök (így végső elkeseredésemben).
2023. júl. 1. 08:32
 7/12 anonim ***** válasza:
83%

Nem a fogszabin múlik, hogy bepasizol-e. Főleg úgy nem, hogy 1 napja van fenn.

A doki köteles leszedni, ha nem akarod tovább, hogy fennmaradjon, de ehhez időpontot kell kérned és nem köteles senki a hétvégén egy nem sürgős, nem életveszélyes, hanem esztétikai probléma miatt ugorni. Nem tudom, hogy van-e annyi pénz, amiért mégis hajlandóak lennének.

2023. júl. 1. 08:37
 8/12 anonim ***** válasza:
83%

Öszintén szólva egy fogaszbályzó nem véletlen van,ahhoz, hogy normális legyen a fogsorod, szükséges a korrekció. Ez nem CSAk esztétikai probléma, ha rosszul állnak a fogaid, fogsorod, az nagyo n hamar tönkre tudja tenni asz összes fogadat. Pl, ha harapásemelö szükséges, az azt jelenti, anélkül az egyik fogsorod szétkoptatja a másikat és 10-15 év múlva szétesik mind.

Amiatt, hogy most nem tetszel magadnak - ami annyiban érthetö, hogy más aktuálisan az arcod és ezt meg kell szokni - levetetni nagy fokú könnyelmüség. Nem hiszem, hogy jobban fog tetszeni, ha 10 év múlva müfogsorra lesz szükséged.

Másrészt meg inkább 1-2 évig ne tetszél magadnak, utána meg minden rendben lesz, mint hogy most egy hiszti miatt leveteted és életed végéig problémás lesz a kinézeted.

2023. júl. 1. 08:55
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is volt fogszabályzóm 3 évig, és biztosíthatlak, hogy nem torzította el az arcom. Nem lehet, hogy bebeszéled magadnak?
2023. júl. 1. 09:00
 10/12 anonim ***** válasza:
40%

#8 na azért ne túlozzunk, nem fognak 10 éven belül kihullani a fogai, ha nem fogszabályzósztat…

Kérdező szerintem totál túlreagálod, meg kell szoknod az új látványt, ennyi. Nekem volt orrplasztikám, volt, hogy erős szemüvegről kontaktlencsére váltottam, mindkettő drasztikus változás volt és eleinte persze fura, de pár nap alatt meg lehetett szokni. A fogszabályzó pedig megéri azt a 2 év kellemetlenséget, cserébe szép fogsorod lesz. Azt kétlem, hogy annyira megváltozott volna az arcod tőle, úgy teszel, mint kicserélték volna a fejedet. Senkinél nem láttam soha fogszabi miatt ekkora változást, nyugodj meg és kevesebbet bámuld magad a tükörben, ennyi.

2023. júl. 1. 09:01
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!