Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Kihúzatnád a bölcsességfogadat...

Kihúzatnád a bölcsességfogadat, amíg nem okoz semmi gondot?

Figyelt kérdés
A fogorvos ajánlotta, hogy húzassam ki, mert nehezen tisztítható helyen van, de nem lyukas, meg nem nyomja el a többi fogam. De én nem hajlok rá, mert mégis mi értelme lenne, és a fog helye meg akár hetekig is ott lenne, és vigyázni kellene rá, hogy minél előbb begyógyuljon.

ma 11:46
 1/6 anonim ***** válasza:
34%
igen, mind a 4-et kiszedettem.
ma 11:56
 2/6 anonim ***** válasza:

Általában úgy okoz gondot, hogy a mellette levő fogat tönkreteszi.

Ha a fogorvos tanácsolta, akkor vetesd ki akkor, amikor ráérsz. Ha jön egy szükségállapot, háború, csóróság, stb., akkor majd sokkal rosszabb lesz, ha a moshatatlan hézagtól a 7-eske is váratlanul szétszuvasodik!

ma 12:02
 3/6 A kérdező kommentje:
Én semmiképp nem fogom. Amióta kibújt semmi gond nem volt vele, és lehet hogy 10-15 évig se lesz.
ma 12:13
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha rendesen kibújt és jó a pozíciója, akkor természetesen nem kell kihúzni, de az emberek többségének problémásan nő ki. Ezt leginkább egy fogorvos tudja eldönteni a röntgenfelvételek alapján.

Ha rossz a növés, akkor megéri vállalni a szájsebészeti műtéttel járó kockázatot, és jobb időben kihúzatni.

ma 12:21
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy nem lesz vele, de ha lesz, akkor 2 gond szokott lenni:

A verzió: begyullad a körülötte lévő íny, esetleg maga a fog szuvasodik el, akutan keresel orvost, ami azért nem mindig lehetséges. Főleg, ha nem egyszerű fogeltávolítás, akkor nagyon rosszul eső tud lenni, amikor mondják, hogy hány hét/ hónap múlva lesz ez megoldva.

B verzió: a 2 fog közötti terület tisztíthatatlan, de az étel és így a bacik vidáman közlekednek ott és egy nap a 7-es fogad lesz panaszos. Akkor ott sok krokodilkönny szokott hullani, mikor kiderül, hogy a bölcsivel repül a 7-es is, mert restaurálhatatlan. Mindkettő mindennapos történet.

ma 12:28
 6/6 anonim ***** válasza:
40 éves elmúltam, még mindig nem jött ki, szóval ki lett műtve. Én egyébként nem szedettem volna ki, lehet azt pucolni rendesen.
ma 14:34

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!