Nagy baj ha néha fogmosás helyett csak öblögetek egy kis szájvízzel?
Ha vacsira nem eszem már vagy nem eszem cukros stb cuccot (vagy egy mákos sütit 😅) néha csak szájvízzel öblögetem egy kicsit.
Tudom rossz szokás de néha lusta vagyok.
Bár az öblögetés természetesen jobb, mint semmi, sajnos nem helyettesíti a fogmosást. Az öblögetés segíthet az ételmaradványok és a baktériumok eltávolításában, azonban nem távolítja el a lerakódott plakkot és a fogakon tapadt szennyeződéseket, amelyek hosszú távon felhalmozódhatnak és okozhatnak fogszuvasodást és fogínybetegségeket.
Az American Dental Association szerint a napi kétszeri fogmosás és a szájvíz használata a fogak és az íny egészségének megőrzése érdekében ajánlott. Így a fogselyem használata is nagyon fontos, mivel eltávolítja azokat az ételmaradványokat és baktériumokat, amelyeket az öblögetés és a fogkefe nem ér el.
Tehát, bár az öblögetés segíthet egy csöppet is, komolyabb fog-és ínyproblémák elkerülése érdekében, javasolt az alapos fogmosás, a fogselyem használata, és az egészséges táplálkozás mellett dönteni.
1 percre nincs időd mosni?
reggel és lefekvés előtt elég.
hát ha így folytatod, hamarabb ki fog rohadni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!