Fogkőeltávolításnál sérült a fogínyem, mit tegyek?
Nem a fogorvos hibája.
A fogkő az ínyed alatt is kialakult, ezt a fogorvos leszedte, de már elvált az íny a fognyaktól. Ilyenkor visszahúzódik az íny, és már sajnos visszanőni sem fog.
Gondoltam, hogy nem voltam elég részletes, de akkor kiegészítem a kérdésem és egyben válaszolok is vázlatosan.
- Természetesen és egyértelműen nem 20 éves fogkővel látogattam meg a doktor úrat. Évente, 1,5 évente járok eltávolításra, voltam már több helyen is.
- A fogkő nem csak a szájhigiéniától függ, sőt, nagyon nagyot nyom a latba a genetika. Páromnak 30 évesen egy lyukas foga sincs, mégis fél évente masszív fogköve lesz. Én bajlódom a fogaimmal, mégis elég 1-2 évente az eltávolítás.
- Vádolni nem akarok senkit, de pont a korábbi tapasztalataimból kiindulva nagyon furcsa lett a végeredmény. Épp azért megyek oda, hogy megóvjam a fogam és az ínyem, erre mégis most sérült látszatra a legtöbbet.
- Természetesen tudom, hogy vérzéssel jár, hisz megcseszegetik és turkálnak az íny alatt, de ennyire még soha nem vérzett pedig máskor is volt ennél több fogkövem is.
- Lehet, hogy kutya közönséges beavatkozás és még egy dentál higiénikus is meg tudja csinálni, de épp ez az, hogy ő viszont csinál 10-et naponta, míg egy doki csak 2 hetente egyet.
- Az ínycsúcs elég sérülékeny, rossz fogselyem használttól is roncsolódhat, ergo nem kell nagy baki ahhoz, hogy kicsit lenyomja, megsértse ezt valaki.
Ezért gondoltam, hogy megkérdezem, hogy előfordulhat-e, hogy a rutintalanság, vagy a rossz technika, vagy eszköz okozhat-e ilyet. Próbálnál kicsit megnyugtatni magam, hogy ez ilyen, úgy könnyebb lenne elfogadni az állandó szívást a fogakkal.
ez csak egy kérdés, elfogadom ha az a végeredmény, hogy ez normális lehet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!