Fogászati ügyeleten csinálnak gyökérkezelést?
Aki nem ért hozzá, tartsa meg magának a véleményét.
A sürgős ellátásba beletartozik a trepanálás is, ami a gyökérkezelés első lépése. Így igen, amennyiben a javasolt terápia gyökérkezelés, meg fogják kezdeni.
Ugyanakkor gyökérkezelésnél elég látványosan rossz fogról beszélünk, tehát ez a "nincs rajta semmi, csak a gyökere fáj" pont nem fedi le azt az állapotot, ami miatt gyk az adekvát terápia ( szinte minden esetben szuvasodás talaján megindult folyamatok, ezeket pedig már laikusként is észre lehet venni), persze vannak kivételek, például egy nagyobb tömés alatt már elhalt fog gyulladása - ezt tudom nálatok elképzelni, de ne lepődj, ha egyáltalán nem az a diagnózis és így a terápia sem, amit te gondolsz. Amennyiben tényleg a "gyökere fáj" (azért ettem idéző jelbe, mert nekem fogorvosként még ilyet sosem mondott senki, elég nehéz ennyire konkretizálni, tehát itt is kicsit kérdésessé teszem), úgy könnyen lehet fogágy eredetű probléma is, melyre egyáltalán nem megoldás a gyk.
4-es válaszolónak írnám:
Van egy 5 hónapos kisfiunk,aki előszeretettel fejelget, rugdos minket,ha közel vagyunk hozzá. Emiatt kellett 1 hónapja gyökérkezelni a fogam,mert az ütést követően tályog alakult ki a gyökércsúcsnál. Ilyesmire gyanakszunk páromnál is,mert 3 hete őt is véletlenül megrúgta. A jobb felső szemfoga a problémás az arcüreg alatti részen, ezért gondol "gyökér fájdalomra". Kívülről még csak elszíneződés sem látszik, de laikusként fogalmam sincs, magamból indulok ki. De persze mikor máskor,mint szombaton éjjel kezd el fájni a fog?! Ügyeletes gyógyszertárban most kapott Lacalut fogkrémet, Perio-Aid-et és Hyperol tablettát,amiből 1dl vízhez 4db tablettát javasoltak. Ugyanitt új női idegrendszer kerestetik,mert nem bírja a férfi betegséggel járó stresszt. Kérem,ha hallott feleslegesről, jelezze.
Köszi! Bal alsó hatos, de én voltam a hülye, sajnos elhanyagoltam és sejthető volt mar egy ideje, hogy húzni kéne, csak halogattam. :(
Persze ha előbb megyek orvoshoz, lehet, hogy meg tudtak volna menteni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!