Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Lukas bölcsességfogat tényleg...

Lukas bölcsességfogat tényleg nem szoktak gyökérkezelni,hanem ki kell húzni ?

Figyelt kérdés
2023. febr. 28. 09:06
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló!Köszönöm végre egy szakszerű válasz !Tehat evvel azt akarod mondani ,hogy bízzak a fogorvosomban,ha ő azt mondja,ki kell húzni ,akkor meg kell benne biznom,és ki kell húzni .
2023. febr. 28. 13:54
 12/23 anonim ***** válasza:
Azért én még megkérdeznék mást mielőtt húzni engedném. Nyílván leginkább endodotológus, na és persze csak olyannal csináltatnám a gyökértömést, aki használ apex lokit:) és van mikroszkópja.
2023. febr. 28. 16:18
 13/23 A kérdező kommentje:
Utolsó én vas megyében lakom itt nincs ilyen
2023. febr. 28. 16:26
 14/23 anonim ***** válasza:
Biztos van, ha máshol nem, akkor Szombathelyen.
2023. febr. 28. 16:37
 15/23 anonim ***** válasza:

A fogorvos válaszoló vagyok.

Nézd, helyetted nem dönthetek. Én mindig azt szoktam mondani, hogy ha egy kis bizonytalanság, bizalmatlanság is van, akkor igen, el kell menni megkérdezni mást. Itt az a kérdés, hogy amúgy is bizalmatlan voltál-e (valszeg igen, hiszen feltetted a kérdést), vagy egyik másik, nem feltétlenül valid válasz bizonytalanított el?

Apex lokátor használata manapság elég gyakori, nekem is van a mezei körzetes rendelőmben, mellé endomotor is, a mikroszkóp pedig csak a láthatóságon fog segíteni, a hozzáférhetőségen nem. Így nem feltétlenül kell rögtön endodontushoz fordulnod, elegendő, ha egy konzerváló fogászat és protetika szakvizsgával rendelkező orvoshoz mész,ő is képes komoly szakmai szempontokkal mérlegelni a helyzetet. Mivel endodontus szakvizsga alig pár éve létezik Magyarországon, így nagyon elvétve lehet ilyen szakembereket találni, az első szakvizsgás széria 2021-ben végzett.

2023. febr. 28. 17:13
 16/23 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó ,Artdental Szombathely Dr.Vidolovics Ákos.

Rendkívül jó orvos ,már húzta ki bölcsesség fogamat fájdalom mentesen.Abszolút bízom benne.Csak nagyon szerettem volna először megpróbálni betömni ,mivel nincs panaszom. Nem faj ,nem érzekeny.De ő azt mondja,nem

Lesz jó .Semmi értelme .

2023. febr. 28. 17:36
 17/23 anonim ***** válasza:
Ha találsz olyat aki gyökérkezeli akkor hajrá. Nagy reményeid ne legyenek.
2023. márc. 1. 04:12
 18/23 A kérdező kommentje:
Nem is akartam gyökér kezeltetni.De ha lyukas ,miért nem lehet simán betömni?
2023. márc. 1. 08:49
 19/23 anonim ***** válasza:
Mert semmi rálátás nincs, és szinte lehetetlen rendesen izolálni.
2023. márc. 1. 20:39
 20/23 A kérdező kommentje:
Ez a lyukas fog amit holnap ki fognak huzni ez a bal alsó.A jobb felső bölcsesség fogam ugyanolyan pozícióban van ,van előtte fog, ki van nőve,tehát semmi különbség ,mégis betömte gond nélkül .
2023. márc. 1. 20:56
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!