Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Lehet kérni a fogorvosi...

Lehet kérni a fogorvosi beavatkozásnál altatást?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert elég csúnya a fogam és lehet, hogy nem bírnám ki.
2023. febr. 3. 21:18
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Lehet kerni, de ehhez olyan rendelobe kell menni, ahol van ra lehetoseg.

100-200 ezer forint, rendelotol fugg.

2023. febr. 3. 21:24
 2/6 anonim ***** válasza:
Államiban szinte lehetetlen.
2023. febr. 3. 21:55
 3/6 anonim ***** válasza:
Kevés helyen altatnak, ott is min. 100eft-ért
2023. febr. 3. 22:42
 4/6 anonim ***** válasza:
Ahogy írták csak magánban , ott is csak ahol tudnak anesztes orvost szerválni és bevállalja a fogorvos. Az ára húzós.
2023. febr. 3. 22:45
 5/6 anonim ***** válasza:
Lehet, de teljes mélyaltatást csak nagyon-nagyon indokolt esetben végeznek, mint pl.az enyém, amikor máshogy nem lehet kivitelezni a beavatkozást. Nekem pl.az orvosok döntöttek így, mert a bölcsességfog komplikált helyzete miatt (közeli erek, idegek) túl nagy területet kell feltárni, amit nem lehet máshogy kivitelezni, mert nem lehet fájdalmatlanra érzésteleníteni és ez veszélyeztetné a beavatkozás sikerét. De ez ritka, komplikált eset. Klinkán végzik, bentfekvéssel. Nagyon kevés magánrendelőhöz tartozik műtő, csak ott lehet altatni, aneszteziológus csapattal. Az éber szedálás azonban jó megoldás, ha valaki "csak" félelem miatt választaná az altatást. Ezt erre alkalmas rendelőben szintèn anesztes végzi,de nem kell műtő. Semmit nem érzékelsz a beavatkozásból, intravénásan adagolt anesztetikum hatására. Az érzéstelenítés ugyanúgy helyi érzéstelenítő, mint szedálás nélkül. Biztonságos, sokkal kisebb a kockázata, mint az altatàsnak. Kizárólag "kényelmi" (jó anyját, aki szerint ez kényelmi kérdés) szempontból is választható. Sok helyen elérhető. Nem olcsó, 100.000-200.000 Ft nagyságrend. Nekem 180.000-ért csinálták a másik 3, gyulladt bölcsességfogam egyidejű eltávolításakor. Utána két órát bent tartanak megfigyelésre és kísérővel lehet távozni.
2023. febr. 3. 23:53
 6/6 anonim ***** válasza:

Nagyon ritkán altatnak. Az a legjellemzőbb felállás, hogy a nagyobb klinikákon, inkább a kezelhetetlen, főleg fogyatékkal élő pácienseket altatják, vagy a kisgyerekeket. A másik pedig a nagyobb magánrendelők, de annak megvan a maga ára.

Egyet értek az előttem szólóval, a bódítást/szedálást ajánlom. Annyival egészíteném ki, hogy nem csak vénás szedálás létezik, hanem tablettás is. Ahhoz anesztes sem kell, konkrétan beveszed vízzel a bódító tablettát, és ellazít. Én bölcsességfog műtéthez vettem igénybe, őszintén szólva a legjobb döntés volt. Mindenkire másképp hat, van, aki nem is emlékszik utólag. Nekem vannak emlékeim, de nagyon ködös az egész, és semmi sem fájt. Persze ehhez kellett a profi szájsebészem is. Az ára is eléggé pénztárca barát a többi opcióhoz képest. Konkrétat nem nagyon akarok mondani, mert nyilván mindenhol más. Esetemben a két alsó bölcsességfog műtét bódítással együtt 100.000Ft alatt volt.

2023. febr. 4. 19:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!