Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Régi tömésem kitört, most...

Régi tömésem kitört, most begyulladt az inyem, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Kb 5 éve tömve, azaz gyökérkezelve és tömve lett az egyik fogam. Ez a tömés 1 hete kitört, nem éreztem fájdalmat sem hasonlót így nem foglalkoztam vele.

Most az inyem belülről fel van duzzadva és begyulladt, olyan mintha egy hólyag lenne belül ennél a fogamnál. Régen volt ilyen egy húzás után, akkor belázasodtam és 1 hét után kilökte a fogmaradványokat.

Most mit tegyek?

Nincs pénzem elmenni magán dokihoz, nincs időm elmenni a "körzeti dokihoz", mert lakcim alapján kb 160 km-rel arrébb lakom(mert a lakás amit bérlek, a tulaj nem ment bele hogy lakcimre felvegyem magam, hivatalos szerződés sincs így nem is tudtam megoldani h legyen lakcim, de árban ez az egyetlen ami kedvező a többi 100e+os lakás mellett), mert ha ki is hagynék pár napot emiatt, próbaidőn vagyok és nem biztos hogy jó szemmel néznének a dologra.

Nem tudom mit tegyek, az egész tetves év egy katasztrófa már most.

2023. jan. 29. 07:52
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg ciszta keletkezett mondjuk a foggyökérnél. Oldd meg valahogy/akárhogy/bárhogy, mert nagyon csúnya bajt tud okozni.

Ismerek valakit, aki konkrétan a sürgősségire került, mert a ciszta nem tudott ürülni és a cucc beleömlött az arcüregébe.

2023. jan. 29. 08:30
 2/5 anonim ***** válasza:
Szia! A foginygyulladàs ellen lehet kapni antiszeptikus szàjvizeket. Elsôsorban a cetilpiridinum-klorid és a domifen-bromid tartalmù szàjvizek ideàlisak és lehet kapni ecsetelôt is foginygyulladàsra.
2023. jan. 29. 08:50
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp próbáld meg megoldani a fogorvost, mert te magadnak nem tudod megcsinálni és csak rosszabb lesz.
2023. jan. 29. 09:12
 4/5 anonim ***** válasza:
Valószínűleg nem csak a tömés tört ki, hanem eltört a fogad, igazából ha bemész az ügyeletre ellátnak szerintem.
2023. jan. 29. 10:39
 5/5 anonim ***** válasza:
Keress rá a hozzád legközelebbi fogászati ügyeletre, nem mindenhol és nem egész nap van.
2023. jan. 29. 12:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!