Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Nem lesz baj ha néha kihagyok...

Nem lesz baj ha néha kihagyok egy-egy este/ reggeli fogmosást?

Figyelt kérdés

Mostanában van, hogy kihagytam egy-két reggeli fogmosást. De most kihagyom az estit is. Nem vagyok otthon. Ettől lesz baj?

Régebben/ gyerekként nem úgy foglalkoztam a fogmosással. De ezzel sokan vannak szerintem rajtam kívül. Nem rég tudatosult bennem, hogy egy idióta vagyok/voltam. Így hát most rendbe teszem a fogorvosnál azt amit elbasztam. (Nem is kicsit és nem is vagyok rá büszke, szégyellem magam + emelett gyengék a fogaim, meg a gyenge immunrendszerem is rátehet egy lapáttal erre) És rendszeresen mosok fogat (nem úgy mint azelőtt). Tanultam a hibámból. És be is látom ezt.

Ezért érdekelne, hogy az hogy kihagyom most az esti fogmosást attól lesz valami bajom?

18/L

2023. jan. 7. 23:56
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha néha kihagyod, attól nem lesz nagy baj DE...

Az a baj, hogy könnyen precedenst teremtesz, így a jövőben egyre könnyebben fogod kihagyni.

Szerintem ökölszabály lehet, hogy hacsak megoldható ne hagyd ki:

1. Ottalvós buli van a barátnődnél és elfelejtettél fogkefét hozni, nekik sincs bontatlan, hazajutni már nem tudsz érte: nem nagy baj, ha kihagyod

2. Reggel késve keltél és pont azon a 3 percen múlna, hogy elérd a vonatod/buszt: nem nagy baj, ha kihagyod.

3. Este már fáradt vagy/nincs kedved hozzá: ne hagyd ki

2023. jan. 8. 00:05
 2/6 anonim ***** válasza:
34%
Hát nem akkora baj.De más nem is vmi almát vagy hasonló gyümölcsöt,ami kicsit tisztítja a fogaidat eggyél.És nem,ez nem váltja ki a fogmosást.Semmi nem váltja ki.Én is szthittem,aztán fogideg gyulladás miatt dűrgőségin voltam régebben.Nem éri meg.De ennyi idő alatt max plakk éesz rajta,azt meg megmosod
2023. jan. 8. 07:04
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Genetika függő. Nekem pl ilyen mkatt egy csomó gondom lett a fogaimmal. Apukám szintén édesszájú és sokszor kimarad a fogmosás nála, de csak most kezdtek el jobban romlani a fogai 50 felett. Nekem már 20 körül is gondom voltak, sajnos nem tőle örököltem.
2023. jan. 8. 10:53
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Fogmosas,FOGSELYEM!,nyelvtisztitó, alkoholmentes szajviz.

Ez a legtobb amit tehetsz illetve odafigyelsz arra, hogy rendszeresen eljarj szuresekre illetve fogkoleszedesre. Emellett nem art kavezas utan kiobliteni langyosvizzel a szadat es a nassolasokat is erdemes elkerulni. Ne hagyd ki a fogmosasokat es tenyleg vedd komolyan. Ez olyan mint aki mindennap sminkeli magat es le is mossa. A fogmosas legyen ugyanigy napi 2x magatol ertetendo dolog.

2023. jan. 11. 18:20
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Erről szerintem majd 10-15 év múlva érdemes beszélgetni.
2023. jan. 18. 12:58
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
26 éves vagyok. Sok fogmosást kihagytam én is a te korodban és egész gyerekkorban is. Sajnos meg lett a kövwtkezménye. Egy kezemen meg tudom számolni hány ép fogam maradt (már rendbe vannak rakva). Én tanultam a hibámból és minden esetben napi 2x megmosom a fogaim. Te szerintem nem tanultál a hibádból.
2023. ápr. 10. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!