Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Január 11 kaptam időpontot a...

Január 11 kaptam időpontot a fogorvoshoz addig hogy húzzam ki milyen gyógyszer hat?

Figyelt kérdés
Le van törve az egy örlőfogamból egy darab és szuvas is nem elviselhetetlenül, de tompán folyamatosan fáj. Gyógyszerek flector xilox algopiryn algoflex nem hatnak mintha be se vettem volna. Doki addig nem lát el mert nem sürgősségi eset mert nincs begyulladva meg feldagadva sincs. Mert felhívtam hogy nem mehetnék-e hamarabb rendelési időben de ő csak időpontra lát el mindenkit. Nem tudom ilyen létezik-e nem voltam még nála amióta itt lakom de ő a körzeti fogorvosom. Éjszaka el tudok aludni de felébredek rá hogy fáj. Hol jobban fáj hol kevésbé de tompán mindig érzem. Van hogy átsugárzik a fájdalom másik fogra. Valakinek valami tipp?
2023. jan. 2. 15:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem akarlak elkeseríteni, de semmi nem fog használni. Menj el magánban, ha ki tudod fizetni, ne szenvedj addig. 9 nap az egy örökkévalóság, ha fáj.
2023. jan. 2. 15:47
 2/11 anonim ***** válasza:
Hacsak ki nem ütöd magad használhatatlanságig, erre nincs gyógyszer. Így nem lehet létezni. Nem is értem, hogy gondolták ezt az időpontot.
2023. jan. 2. 15:52
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is menj el máshoz. Ha nem, akkor én a Gingisol ecsetelőt tudom még javasolni, illetve szájvíz reggel-este fogmosás után. Terhesen nekem ez vált be, kilyukadt az egyik fogam, nem akartak csinálni vele semmit, de időről-időre begyulladt és borzasztóan fájt. Így kezeltem ki. Néha kellett fájdalomcsillapító, ha nem azt vettem be, akkor fogmosás (Sensodyne fogkrémmel, az a legjobb szerintem), utána szájvíz, és Gingisol.
2023. jan. 2. 15:58
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg kérd meg a fogorvost, hogy valami gyulladáscsökkentőt tegyen fel felhőbe addig is, míg fogadni tud!

Néhány tipp!

A fogfájás ellen házilag:

Jeges borogatás

A hideg borogatás az egyik leghatékonyabb módszer a fogfájás házilagos csillapítására – és mi lehetne ilyenkor praktikusabb a jégnél? A legjobb, ha fogunk egy jégakkut, mirelit zöldséget vagy nejlonzacskóba teszünk néhány jégkockát és bebugyoláljuk egy konyharuhába. Ezt a jeges “csomagot” kívülről a fájdalmas területre szorítva jelentősen enyhülhet a fájdalom, sőt az esetleges duzzanat is visszahúzódhat. A jeges borogatást kb. 5 perc után levehetjük. Ezt a módszert 10-15 percenként ismételhetjük. A patikákban kapható úgynevezett jégzselé párna is kiváló erre a célra, ugyanis a benne található gél mínusz 18°C-ig nem dermed meg, így jobban rásimul a borogatni kívánt területre.

Sós vizes öblögetés

A só antibakteriális, fertőtlenítő, sebösszehúzó és fájdalomcsillapító hatású, ezért a langyos – de semmiképpen sem forró – sós víz alkalmazható (1 kanál konyhasó 2 dl vízben feloldva). Érdemes ezzel az oldattal legalább fél percig öblögetni, ami az esetleges gyulladást, duzzanatot is mérsékelheti. Fontos megjegyezni, hogy ez a módszer elsődlegesen nyálkahártya sérülésnél, például aftánál segíthet. Ha a fájdalom oka, a gyulladás mélyen a fog gyökereinél, a csontban van, azon kevésbé tud enyhíteni. Foghúzás utáni sebösszehúzásra, fájdalomcsillapításra semmi esetre sem alkalmazzuk a sós vizes öblögetést, mert a véralvadék kimosódik a fogeltávolítás helyéről, így az könnyebben beszennyeződik, befertőződik ételmaradékokkal és borzasztó fájdalmas gyulladást tud okozni!

Szegfűszeg, szegfűszegolaj

A szegfűszeg eugenol tartalmának köszönhetően antibakteriális és enyhe érzéstelenítő hatással rendelkezik, ezért alkalmazható fogfájás ellen. A gyógyszertárban kapható szegfűszegolaj is, ebből 1-2 csepp elegendő a fájdalmas részre cseppentve. Ennek hiányában néhány szem egész szegfűszeg is használható. Érdemes először rágás nélkül a szájban tartani, amíg megpuhulnak, majd szétrágni, és a lehető legtovább az adott terület közelében hagyni a szájban. Kezdetben előfordulhat irritáló, illetve zsibbasztó érzés, de ez idővel elmúlik – ha szerencsénk van, a fájdalommal együtt. Ha azonban érzékeny az íny, a nyelv vagy a szájüreg nyálkahártyának bármelyik területe, inkább mellőzzük a szegfűszeg, de főleg a szegfűszegolaj használatát, mert erősen irritálhatja azt.

2023. jan. 2. 16:34
 5/11 anonim ***** válasza:
Sokkal hamarabbi időpontot magánrendelőben sem fogsz kapni szerintem.
2023. jan. 3. 09:12
 6/11 anonim válasza:

2-es: Úgy gondolták azt az időpontot, hogy ilyen eset van naponta 4-5 is, aki azonnal szeretne menni, mert fáj neki. Ha minden ilyet fogadnának, soha nem lenne idő a normális, előjegyzett páciensekre.

Egy 8 nap múlva esedékes időpont jónak számít manapság az államiban, csomó helyen 3 hónapot kell várni.

Ezért van elpofázva ezerszer, hogy évente egyszer el kell menni állapotfelmérésre, de a magyar proli továbbra is szarik rá, mintahogy a normális szájápolásra is.

2023. jan. 3. 23:31
 7/11 A kérdező kommentje:
Kedves 6. Voltam az időponton és a röntgenen kiderült, hogy mi a baj. Nem a nem megfelelő szájápolás. A bölcsességfogam rossz irányba nő és nyomja a fogsorom és ettől elkezdtek romlani a fogaim. Mindet ki kell műteni. De örülök hogy te tökéletesen tisztítod a fogaidat és még eddig 0 alkalommal voltál fogorvosnál. Minden évben megyek fogorvoshoz de eddig nem csináltak röntgent mert nem volt panasz.
2023. jan. 13. 10:45
 8/11 anonim ***** válasza:
Azért menjél el másik orvoshoz is, mert ez a "mindet ki kell műteni" (minden mit?) értelmezhetetlen. Ugye nem akarsz kivehető fogsort huszonévesen?
2023. jan. 13. 10:53
 9/11 A kérdező kommentje:
Minden bölcsességfogam. Rosszul fogalmaztam. Mind a négyet. Szájsebészetre adott beutalót ott is megnézik.
2023. jan. 13. 10:54
 10/11 anonim ***** válasza:
Attól, hogy 1 rosszul nőtt, mért kéne automatikusan kiszedni a többit is? Mindegyik más.
2023. jan. 13. 10:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!