Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Elmerjek menni fogorvoshoz...

Elmerjek menni fogorvoshoz vagy sem?

Figyelt kérdés
Az a helyzet hogy nagyon erős dohányos vagyok és a cigitől sárgák illetve gusztustalan feketék lettek a fogaim.kb 1 hónapja nagyon fáj az egyik fogom valószínűleg lyukas és borzasztóan fáj így minden nap eszem a fájdalom csillapítót hogy ne kelljen elmenni fogorvoshoz mert annyia szégyellem hogy így néznek ki fiatal létemre.Szerintetek mit gondolna a fogorvos?

2022. dec. 20. 19:32
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
45%

Nekem is szólt már be fogorvos, hogy olyan lepedékes a fogam, hogy meg lehetne belőle vacsorázni. Elkönyveltem egy büdös parasztnak, mert eleve rettegtem a fogászatoktól, ez nem esett jól.

Szóval kerestem egy normálisabbat, de a lényeg, hogy megcsinálja az ember fogát akármilyen paraszt is. Szóval, szégyenkezés miatt ne naradj otthon, menj csak el, lássanak el, ha meg beszólogat leszarod, mindenki úgy éli az életét ahogy akarja.

2022. dec. 20. 23:55
 12/15 anonim ***** válasza:
56%

11:

Igazad van, fogalmazhatott volna finomabban is. Mondhatta volna, hogy elégtelen a szájhigiénéd és tanulj meg, saját érdekedben, fogat mosni. Bunkónak lenni nem kell, de neki nem csak az a dolga, hogy kiganézza az elhanyagolt szájakat, hanem az is, hogy felhívja a figyelmet arra, hogyan lehetne az a fogazat kulturáltabb és egészségesebb. Ezért orvos.

2022. dec. 21. 09:52
 13/15 anonim ***** válasza:
Nem a dohányzást szégyelled ?
2022. dec. 21. 12:41
 14/15 anonim ***** válasza:
44%

Fogorvosként válaszolok.

Mivel lyukas fogakból élek és dohányos emberekkel is napi szinten találkozom, ezért nem tudok elképzelni olyat, hogy kétségbe essek a látványtól. Igen, volt már olyan, hogy a gyomrom felfordult, de azok az emberek nem lennének képesek ide kiírni semmit, írni olvasni sem nagyon tudnak, így nagyon valószínűtlen, hogy éppen neked kellene szégyenkezned, amúgy meg mindig tettetem magam angolnak és még soha senki nem látta, hogy a maszk alatt felhúzom az orrom.

Nyilván elmondom a dohányzás káros hatásait a fogazatra, hiszen a munkám egy nagyon fontos része a tájékoztatás és a prevenció. Ugyanígy elmondom azt is, ha valaki látványosan nem, vagy rosszul mossa a fogát, etilesen jön be (utóbbi kezelését amúgy vissza is szoktuk utasítani), ezekre nyilván felhívom a figyelmet, hiszen teljesen felesleges valakinek nekiállni a legesztétikusabb tömőanyaggal felépíteni valamit, ami 1. meg sem tapad a tisztítatlan fogon 2. a lepedék miatti ínygyulladás miatt eleve ömlik a vér az ínyből és lehetetlen izolálni az üreget 3. idő előtt kiesik, mivel alászuvasodik.

11-es! Megfordítom akkor a kérdéskört: szerinted az nem paraszt, aki úgy megy fogorvoshoz, hogy előtte meg sem mosta? Te hogy éreznéd magad nőgyógyászként, ha valaki a sz@ros valagát tartaná oda neked? Ha szobafestő vagy, akkor a te dolgod a szétszórt papírzsepik, legók és tangabugyik elrakása, vagy a kedves lakóé? Hidd el, nekünk legalább annyira kellemetlen, hogy nap mint nap szembesülünk a ténnyel: társadalmunk egy jó része nem tudja hogy illik/nem illik megjelenni az orvosánál és többen úgy gondolják, az teljesen rendben van, hogy 2 trágyázás között, sárosan, izzadtan, fogát meg nem mosva esik be, majd ahelyett, hogy én orvosként orvosi kompetenciákat látnék el (pl kihúzom a fogát, hogy haladjunk), azzal kezdem, hogy megmosom helyette is, majd mikor kimegy, kezembe veszem a partvist és feltakarítom a mocskot, amiért őt otthon az asszony már úgy penderítette volna ki, mint macskát sz@rni. Ez idő alatt amúgy pont még egy beteget elláthatnék, de hát ugye ha szólni mer az ember, akkor aztán olvashatja itt gyakorin, hogy mekkora büdös paraszt az illető...

2022. dec. 21. 13:03
 15/15 anonim ***** válasza:
40%

11-es vagyok

Ez nem illik/nem illik kérdése, hanem betegoktatás kérdése. Egy időben én is foglalkoztam betegekkel és nem barmoltam le őket, amikor nem úgy csináltak bizonyos dolgokat, ahogy jó lett volna, ha csinálja, mert ezzel nem segít az eü. szakember, hanem pont, hogy ellenszenvet vált ki és teljesen kontraproduktív a bunkóskodás.

Ha fogorvos vagy 14-es, akkor lehetne némi fogalmad arról, hogy milyen sok ember mennyire retteg a fogászati kezelésektől! Tőled az lenne az elvárható, hogy a beteg félelmét csökkentsd, a bizalmát elnyerd. Ez IS orvosi kompetencia! Feltűnt, hogy a kérdező is az eü személyzet által végzett megszégyenítéstől jobban retteg, minthogy súlyos károsodás lesz a szájában?! Olvastad a kérdést: El MERJEK menni fogorvoshoz? Ez volt a kérdés.

Az egészségügyi dolgozók büdös paraszt, megszégyenítő stílusa miatt fél igénybe venni a szolgáltatást.

Én emiatt meséltem el a történetemet, amelynek az a tanulsága, hogy az egészségügyisek bunkó megjegyzéseit el kell tűrni, hogy ellátást kapjon az ember, de az egészség fontosabb, így ne tartsa vissza.

11-es: Nem a betegoktatás része esett rosszul, hanem amilyen paraszt stílusban a nemtetszését előadta.

Vagy aki szerint ez a hangnem teljesen elfogadható, sőt kívánatos, annak gondolom az is tetszik, amikor egy pedagógus ahelyett, hogy kijavítaná és elmagyarázná a tananyagot, megfeddi az osztály előtt a gyereket, hogy hát kisfiam, még ezt sem tudtad megcsinálni?! Nagyon hatékony lesz..

2022. dec. 21. 16:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!