Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Letört ma az első fogam....

Letört ma az első fogam. Mennyibe kerül körzeti fogorvosnál a pótlása ? Ezt hogyan csinálják ? Az ínyben maradt rèszeket kihúzzák, vagy ehhez építenek ? Előfordult ez valakivel közületek ?

Figyelt kérdés

2022. dec. 9. 23:51
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Ha ép a gyökér csapos fogmű és korona lenne a legjobb választás. Híd annyira nem, mert a két szomszédos fog lecsiszolásával jár, az implantátum pedig elég költséges mint írod.

Majd megmondja az orvos mi a teendő.

2022. dec. 10. 01:09
 12/16 anonim ***** válasza:
56%

"Igen, tudom, hogy fizetős, de a körzeti legalább nem magán, akinek még fizetni kell pluszban."

Szerintem neked nem jött át, mit jelent az, hogy erre nem kapsz támogatást, ott van a neakos linkben leírva. Amennyiben nem vagy a kedvezményezett kategóriában, nem csak a technikai díjat, hanem az orvosit is ki kell fizetned. Magyarul: gyakorlatilag te, mint magánbeteg veszel részt a körzetes orvosi ellátáson, mivel a kezelésnek ezt a részét teljesen ki kell fizetned, ami az orvos magán árlistája szerint alakul. Semmiféle kedvezményben nem részesülsz azért, mert a körzetes orvosod, persze leszámítva azt, hogy vannak tb finanszírozott kezelések, ha ilyenre is szükség van a pótlás elkészítéséhez, akkor annyit spórolsz, mintha teljesen magánba mennél.

2022. dec. 10. 11:30
 13/16 A kérdező kommentje:

10-es, sajnos már szinte tömèsekből állt az egész. Éppen szendvicset ettem, amikor történt.

Maradt benne valamennyi, de nem tudom, ezzel mi lesz.

Mindenkinek ment a zöld kéz, köszönöm szépen a válaszokat. Hétfőn felhívom a fogorvost , túl nagy reményeket már nem fűzök a dolgokhoz így ünnep előtt.

Azután pedig hogy egyáltalán ki tudom - e fizetni, ha épp implantátum szükséges, azt sem tudom, de szerintem az nem fog menni. Jöttem dolgozni egyébként , szomorú és elkeseredett vagyok.

Majd megírom, hogy mi történt , mit mondott a doki.

2022. dec. 10. 12:26
 14/16 anonim ***** válasza:
Ha ki kell húzni ami beletört javaslok egy klipszet, ideiglenes kivehető egyfogas pótlás, amíg begyógyul az így legalább védve lesz és nem tűnik fel a hiány.
2022. dec. 10. 12:33
 15/16 A kérdező kommentje:
Erről még nem hallottam. Azt esetleg akkor odarakja a fogorvos és nem is lesz annyira feltűnő ?
2022. dec. 10. 13:15
 16/16 anonim ***** válasza:
40%
Természetesen menthető magán úton, de sajnos bárhogy lesz, időbe telik amíg helyrehozzák. Lehet hogy hónapok múlva. Valahogy addig átmeneti esztétikai megoldás kellene. Szerintem fentebb írták hogy hogyan.
2022. dec. 10. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!