Letört ma az első fogam. Mennyibe kerül körzeti fogorvosnál a pótlása ? Ezt hogyan csinálják ? Az ínyben maradt rèszeket kihúzzák, vagy ehhez építenek ? Előfordult ez valakivel közületek ?
Ha ép a gyökér csapos fogmű és korona lenne a legjobb választás. Híd annyira nem, mert a két szomszédos fog lecsiszolásával jár, az implantátum pedig elég költséges mint írod.
Majd megmondja az orvos mi a teendő.
"Igen, tudom, hogy fizetős, de a körzeti legalább nem magán, akinek még fizetni kell pluszban."
Szerintem neked nem jött át, mit jelent az, hogy erre nem kapsz támogatást, ott van a neakos linkben leírva. Amennyiben nem vagy a kedvezményezett kategóriában, nem csak a technikai díjat, hanem az orvosit is ki kell fizetned. Magyarul: gyakorlatilag te, mint magánbeteg veszel részt a körzetes orvosi ellátáson, mivel a kezelésnek ezt a részét teljesen ki kell fizetned, ami az orvos magán árlistája szerint alakul. Semmiféle kedvezményben nem részesülsz azért, mert a körzetes orvosod, persze leszámítva azt, hogy vannak tb finanszírozott kezelések, ha ilyenre is szükség van a pótlás elkészítéséhez, akkor annyit spórolsz, mintha teljesen magánba mennél.
10-es, sajnos már szinte tömèsekből állt az egész. Éppen szendvicset ettem, amikor történt.
Maradt benne valamennyi, de nem tudom, ezzel mi lesz.
Mindenkinek ment a zöld kéz, köszönöm szépen a válaszokat. Hétfőn felhívom a fogorvost , túl nagy reményeket már nem fűzök a dolgokhoz így ünnep előtt.
Azután pedig hogy egyáltalán ki tudom - e fizetni, ha épp implantátum szükséges, azt sem tudom, de szerintem az nem fog menni. Jöttem dolgozni egyébként , szomorú és elkeseredett vagyok.
Majd megírom, hogy mi történt , mit mondott a doki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!