A nyugatiaknak miért, mitől vannak jobb fogaik?
De lehet említeni az fejlett meg a fejlett országokból is példákat.
A magyaroknak meg miért vannak rossz fogaik?
Kétlem, hogy mindenhol fog selymeznének meg szájvizet használnának.
A gyerekek zabálják az édességet a fejlett országokban és nálunk is,de itt rosszabbak a fogak. Miért?
Még a szegény afrikai országokban is fehér egészséges fogan van sok embernek. Én pl alig eszek édességet és rendszeresen fogat mosok és mégis kilyukadnak! A fogorvosom szeriont is jó a szájhigiéniám. Vagy hazudott.
Mondjuk az en fogaim es inyem tok egeszsegesek, pedig sokaig cigiztem, meg nem sajnalok magamtol semmilyen etelt. Napi minimum ketszer megmosom a fogam, es heti ketszer fogselymezek nagyjabol.
Genetikatol nagyon fugg peldaul. Ez van.
Ezen már én is sokszor elgondolkoztam. Véleményem szerint:
- az átlagember kicsit felvilágosultabb volt anno 40-50 éve nyugaton, mint itthon, ezért tarkón csapták a kölköt, ha nem mosott fogat.
- nem horror élmények voltak az sztk-ban, és nem csak az orvosra értem, düledező épület stb (ami szerintem megváltozott, mert nagyon jó a tapasztalatom sztk-s orvosokkal mostanában)
Ugye a legtöbb ember hiányos fogazatt a mai 40+ generáció, extrém esetekben ez alattiak.
Arra se lehetne fogni, hogy drága a fogkrém, mert kb a legolcsóbb tisztálkodási eszköz, direkt mérem meddig elég, a gyártók által előírt kb nagyobb borsónyi fogkrémmel átlag 2 hónap egy tubus 75ml 1000-ftos fogkrém, egy jobb fogkefe 1300 ft -3 hónap, 1 fogselyem párszáz ft, szintén hónapok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!