Fogszabisok? Van kedv beszélgetni?
Tapasztalatokról, kinek miért van,hány éves,mit tud
enni, mennyibe került eddig stb.
Torlódás, "farkasfogak", mély és túlharapás, 30 évesen került fel, most 31 vagyok, novemberben lesz 1 éves, kb mindent tudok enni, harapni viszont nem igazán...pitts a fogszabi és 1 milkó lesz, ami tartalmaz mindent. Neked kérdező?
2022. okt. 10. 21:23
Nekem 29 évesen került fel, önligírozó fém. 1 év után le is vették, kb. hollywood-i mosolyom lett, amit sosem gondoltam volna, imádom. Előtt erős torlódás és mélyharapás. Olyan 700 ezerből jött ki mindennel.
2022. okt. 10. 21:58
Jah és enni tudtam mindent, még harapásemelővel is, csak ívcserék után volt 1-2 napig rossz.
2022. okt. 10. 21:59
De ennyi idősen nem úgy van, hogy a fogak visszavándorolnak majd a kiindulási helyükre akár már pár év után? Mennyi ideje fejeződött be a fogszabályzás?
2022. okt. 11. 00:13
Mutatnál előtte, utána képeket?
2022. okt. 11. 00:15
6/16 A kérdező kommentje:
Én most kezdtem csak. 110 ezer volt alulra a felrakás. 14E előtte a röntgen. Fogkőleszedés 18E. Felülre nem tudom mikor lesz. Attól függ, hogy alul hogyan alakul. Nagyon csámpi a fogam. Alul van 2 ami belül van szinte egy sorral" jól beékelődve. Egyelőre nem lehet kihúzni. Az is lehet megmaradhat. Először smilezort akartam,ehhez képest fém lett alul. 30 plusszos vagyok,sokáig húztam sajnos. Egyelőre úgy érzem,hogy nem tudok rendesen rágni. Van valami magasító is kettő fogamon,mert a felső fogam akadt alul a brekettbe
7/16 A kérdező kommentje:
1es hogy látod ,alakul szépen? Meddig tart várhatóan? Mi az a pitts szabi?
2es azta de jó :) Énis megnézném. Nem tudom mi az a önligirozó.
[link]
A felső kép a kiindulási állapot, a többi pedig a levétel után (volt élpótlásom és fogfehérítésem is). Az egyik képen látszik, hogy fix retainer-t is beragasztanak mindkét fogívre + van kivehető fogszabim is (amit minél többet kell hordani, de éjszaka mindenképp), az nekem is így néz ki: [link]
Ezek mellett kizárt, hogy visszaálljon, már pár hónapja levették és semennyit nem mozdult el.
Az önligírozó azt jelenti, hogy nem a kis gumik tartják az ívet a brakettekben, hanem maga a brakett önzáró, így kisebb a súrlódás, a fájdalom és gyorsabb is a folyamat. A Pitts21 is ilyen önligírozó.
(2-es voltam.)
2022. okt. 11. 08:57
9/16 A kérdező kommentje:
Tényleg nagyon szép. Bár szerintem nem volt vészes a régi sem. Nekem felül az egyik fogam annyira hátul van,hogy olyan mintha nem is lenne. :(
Azért zavar annyira. Alul nem is annyira,erre kiderült, hogy az a problémás. Minden attól függ...
1es vagyok, nekem kb 2 hónap után borzasztó nagy változás történt, a kiindulási állapotom nagyon durva volt am. Nyílván van még mit alakítani, de már most is elégedett vagyok és bánom, hogy nem vágtam bele hamarabb. Kb másfél évet mondott a dokim, kivi eszek, hogy valóban kész lesz-e ennyi idő alatt.
2022. okt. 11. 12:04
Kapcsolódó kérdések: