Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Milyen a fogszabályzód?

Milyen a fogszabályzód?

Figyelt kérdés
Persze, csak ha van. :) Milyen fajta, kivehető, állandó, milyenek rajta a gumik, mennyibe került, mióta van/ volt fent, stb. :) Kort és nemet ha lehet, írjatok. :)
2010. szept. 24. 18:16
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Fém, 25 hónapja van, állandó, nincsenek rajta gumik, mert fémmel van rögzítva az ív.

130/fogsor volt 2 éve.

20/l

2010. szept. 24. 18:20
 2/13 anonim ***** válasza:
Fém, átlátszó gumikkal, 3 éve van fenn állandóan, 70ezer volt akkor. 19/l
2010. szept. 24. 21:01
 3/13 anonim ***** válasza:

4 hónapja van fent,sima fém az egész, a gumikat viccesnek tartom és a dokim szerint azzal tovább tart az egész. Még 5-6 hónapig lesz fent,aztán éjszakai. Foghúzásokkal(4 db), röntgennel,mintával készülékkel, éjszakaival...összesen kb 400ezerbe lesz az egész-

20 L

2010. szept. 24. 21:03
 4/13 anonim válasza:

tegnap(szept23) kaptam meg...

kivehető

22E volt...

ja és elviselhetetlen!:S:'(

2010. szept. 24. 22:04
 5/13 anonim válasza:

22:04es vagyok

elfelejtettem

14/L

:)

2010. szept. 24. 22:05
 6/13 anonim ***** válasza:
Az állandó sima fém volt, általában színes (főleg rózsaszín gumikkal). Annak idején 150 000 volt. Levették 2 év után, kaptam kivehetőt, ami nem vált be, viszont szép lila:) Most belső van, ami nagyon zavar, meg kényelmetlen, és sikerült eltörnöm a felső ívet... és nagyon sokba került.
2010. szept. 25. 02:37
 7/13 anonim ***** válasza:

Minifém, állandó. Nincsenek rajta gumik, mert a brackettek vékony fémszálakkal vannak rögzítve az ívhez. Tehát nincsen rajta gumi, nincs elszíneződés, a fémszál pedig egyáltalán nem látszik.

Itt csináltattam: www.dentokorrekt.hu

150 ezer forint volt maga a készülék (alulra-felülre egybe) de az egész kezelés olyan 400 ezer körül lesz a végére.

25/L

2010. szept. 27. 12:16
 8/13 anonim ***** válasza:

Ja igen, január végén lett föltéve, és még kb. 3-4 hónap van a levételig. Tehát 1 év összesen.

2 hetente járok állításra.

2010. szept. 27. 12:18
 9/13 anonim ***** válasza:

Ugyan már, nem kell ijesztgetni szerencsétlen olvasókat, akiknek lesz vagy szeretnének fogszabályzót ilyen 400 ezer forintokkal.. nekem 18 hónapja rakták fel a felsőt, kereken egy éve pedig az alsót, és alsó-felső együtt került olyan 50 ezerbe kb. A 100-nál többe kerülő fogszabik vagy nem államilag támogatottak (az-az elmúltál már 18 éves) vagy külön igényre vannak szabva.

Enyémek teljesen átlagosak, első néhány hónapba mindkettőn volt narancssárga gumi (ami pár hét után kifakult és jóformán fehér lett), majd utána a gumikat leszedték és sima fém lett az egész, azóta is olyan. A felső fogsorommal még kb fél évig folytat közeli kapcsolatot a fogszabályzó, és nagyon szépen rendbe is hozta már a fogsoromat a fém, mindenki mondja, hogy milyen szép már a fogsorom, és nem értik, miért szedik már le.. :)

Az alsó viszont.. összesen 4 fogamat húzták ki, kettőt felül kettőt alul, és alul szerintem max egyet kellett volna, mert így soha életbe nem fogja behúzni a helyeket a fogszabályzó. Plusz, a gyűrűből mindig kijön (alul) a drót, és ma ügyesen le is törtem azt, amit lenyeltem (remélem nem lesz tőle bajom, nem szerencsés éles fémdrótot lenyelni:S) evés közben.. jahm, és a nyáron kétszer is lejött a brekett (ragasztás) az egyik fogamról, amit máig nem ragasztott vissza. Igen, ez mind az alsó fogszabályzóm, a felsővel eddig semmi bajom nem volt :D

L/15

2011. márc. 6. 15:12
 10/13 anonim ***** válasza:

miért NEM szedik már le*

sorry, a 15:12-es hozzászóló vagyok :D

2011. márc. 6. 15:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!