Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Elrontott fogkorona. SZTK...

Elrontott fogkorona. SZTK alapon vissza kerhetem a pénzt?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Tegnap előtt lett kész a fogkoronám ( első 6fog). Előtte ugye hivtak próbára de akkor nem mondott semmit a Dr nő valami fémet húzott a le csiszolt fogamra ennyi volt.. Nem kérdezett semmit hogy jó e vagy akármi. Én azt hittem hogy az még nem is a fog😬 nem is ez a baj! Hívtak hogy kész a fog. Elmentem felrakta meg mutatta.. Hát én rosszul lettem. 3x akkora mint a rendes fogam 3x olyan vastag a formája se szép egyszerűen szörnyű! Mondtam neki hogy ez így nem tetszik túl nagy nem ilyen volt az igazi fogam! Azt mondta azért érzem nagynak mert előtte 1 hónapig le volt csiszolva a fogam! És hogy nem tud másmilyent csinálni mert ilyen az inyem🤷‍♀️( semmi baj az inyemmel Tudttomal)Fel akarta ragasztani véglegesen! Úgy harcoltam ki hogy csak ideiglenes legyen először mert fura nekem. Jól is tettem mert 2 napja van fent ( holnap megyek vissza) nem tudok enni vele nem ér össze az alsó és a felső fogam nyomja az inem beszélni se tudok benne. SZTK alapon voltam nála azt akarom kérdezni ,hogy azt mondta nem tud másmilyent csinálni vissza kapom a pénzt? Azért nem volt olcsó.. Sőt.. :( 250 ezer volt. 1 évig gyűjtöttem rá és nem ilyenre számítottam. Mutattam messengeren egy másik fogorvosnak rendesen kinevetett azt mondta látszik hogy a minta se lett jó le véve. Mit tehetek ilyen esetben?
2022. júl. 27. 21:14
1 2 3 4
 21/39 A kérdező kommentje:
Többet már nem megyek! Holnap megyek egy másik fogorvoshoz ő adni fog egy papírt amin le lesz írva, hogy milyen kárt csinált. Kicsit mintha lotyogne az igazi fogam is, fogóval jól meg cibalta
2022. júl. 28. 15:55
 22/39 anonim ***** válasza:
Brutális. Hol történt ez, esetleg privátban is leírhatnád?
2022. júl. 28. 15:59
 23/39 anonim ***** válasza:
Látleletet csinálnak erről vajon?
2022. júl. 28. 16:01
 24/39 A kérdező kommentje:
Betegjogi képviselő majd meg mondja holnap kell hívom. De nem is érdekel csak maradjon meg az igazi fogam meg adja vissza a pénzem!
2022. júl. 28. 16:03
 25/39 A kérdező kommentje:
Jász-Nagykun-Szolnok megye
2022. júl. 28. 16:04
 26/39 anonim ***** válasza:
Pénzt szerintem nem fogja :(
2022. júl. 28. 16:11
 27/39 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sem valszínű, hogy a pénzt visszaadja, legjobb esetben is úgy, hogy cserébe leveszi a hidat (ami persze nyilván ok, de azért jó lett volna ideiglenesnek, míg egy rendes elkészül).

Az a gond, hogy amíg őt felsőbb szervek erre nem szólítják fel, addig nincs semmi érdeke, hogy visszaadja a pénzed, pláne igazat adjon neked. Na mindegy, majd írj mi volt a betegjogi képviselővel, meg a másik orvosnál, szurkolok nagyon. Ugyan többnyire inkább védem a kollégáimat, de mint írtam, erre valóban nem lehet semmi szépet mondani. Sajnálom, hogy ez történt, tényleg el sem tudom képzelni, mennyire kell egy ilyen munkához kétbalkezesnek lenni.

A fogorvos válaszoló voltam

2022. júl. 28. 16:26
 28/39 anonim ***** válasza:

A fogorvosi szakfelügyelőnek nagyobb szava van ebben a témában, mint a betegjogi képviselőnek. Egyrészt, mint fogorvos, szakmai szempontok alapján felülbírálhatja a munkát, másrészt akár eljárást is indíthat és büntetést is szabhat ki.

[link]

2022. júl. 28. 20:09
 29/39 A kérdező kommentje:
Tegnap ahogy leszedte a fog koronát azt nem adták ide "bizonyíték kép" amúgy is szét lett furva csiszolva mert alig jött le :(
2022. júl. 29. 08:59
 30/39 anonim ***** válasza:
A képekkel még tudod bizonyítani.
2022. júl. 29. 10:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!