Elrontott fogkorona. SZTK alapon vissza kerhetem a pénzt?
Ez a messengeren mutogatás kicsit erős, egy rendes fogorvos ezzel elküldene melegebb éghajlatra, mivel a minimum egy előtte utána készült fotósorozat, plusz klinikai vizsgálat. Így rögtön azt tudom mondani, hogy eddig amit a másik fogorvos mondott, irreleváns.
Amit próbán felrakott, az a váz volt, ott nem is neked kellett bármit nézni, hanem magának az orvosnak, tehát az megint mindegy a te szemszögedből, hogy a véleményed nem lett kikérve. Erre égették rá a kerámiát. Az éppenséggel valid, hogy csiszolás után az ember jóval nagyobbnak érzi, mint amekkora, ugyanakkor én a magam részéről többek között pont emiatt ideiglenesen szoktam beragasztani mindent, ha esetleg hozzá kellene nyúlni. Azt nem értem, miért mondta, hogy ő csak ilyet tud csinálni, hiszen itt nem is az ő feladata mondjuk a formán javítani, hanem a technikusé. Persze ő kommunikálja le, hogy mi a gond, de hogy valaki ne akarjon ennyit sem segíteni… na ezt a részét nem értem, de látatlanba nem akarok semmit sem mondani erről.
Hát pénzt visszakérni nem tudsz. Pénztártól való távozás után… te onnan úgy jöttél el, hogy elvitted a munkát. Erőszakosabbnak kellett volna lenned, így sajnos bármi is a terved, pl bíróság, azt tudnod kel, hogy az első kérdés ott az lesz, hogy miért vitted el a munkát, ha nem tetszett, a fogorvos meg legjobb esetben is kap egy dádát, azt is inkább azért, mert nincs részletes dokumentáció (a fogorvosok döntő többségénél nincs, pl a fent említett előtte utána fotó).
Én, mint fogorvos annyit tudok tanácsolni, hogy személyesen kérj valaki szakmabélitől segítséget, aki korrektül befotózza a kész munkát harapással, ínyformával együtt, hogy egyáltalán látszódjon, hogy valóban gond van. Ha ezen túl vagy, járj minél többet a nyakára az eredeti orvosnak. Ha egy másik orvos ráteszi a kezét erre a munkára, onnantól kezdve a felelősség is az övé, erre ne játssz, mert akkor még annyira sem lesz segítőkész az első orvos. Más tippem sajnos nincs. Amíg nem vagy 100%ban elégedett, addig ne engedd beragasztani véglegesen, légy határozottabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!