Másnak is kellett azért fogát kihúzni mert nem kapott időben ellátást,időpontot?
1-2es vagyok, egyrészt orvosi műhiba, én voltam ott műtét közben, a fiatal rezidens(?) doktornő többször szólt hogy jöjjön már valaki, nem tudja kiszedni a fogat, de nem volt az osztalyvezeto, sem tapasztaltabb orvos az osztályon (minek áll neki egyedül műteni, ha nem tudja megcsinalni??), másrészt valami eszközt is nagyon keresett az asszisztenssel (miért nem készülnek elő rendesen a műtethez??), egy oraig kaszabolt, közben több percre(!) egyedül hagytak szetkaszabolt szájjal, embert/eszközt keresni KIMENTEK a mutobol majd kezmosas minden nélkül folytatták, hogy nincs ott senki! Nyilván nem oda mentem vissza varratot szedetni és kontrollra, egyértelműen el volt borzadva mindenki aki ranezett a sebre, hogy szetkaszaboltak és nem úgy tűnik, mint akit orvos műtött. Miért nem adtak szakvéleményt? Nem tudom.
Másrészt, a másik oldalon volt egy genetikai rendellenessége egy fognak, nem pedig szuvas volt. Azért vesztettem el, mert egy ideje gyulladasban volt a gyökér,ú.n. steril gyulladasban (doki mondta) nem olyanban, ami szuvas fogtol lesz. A gyulladás atterjedt a csontra/gyokerekre és az előtte lévő foggyökér felszivodott. Teljesen ép fog volt, egy evvel korábbi rontgennel össze lehet hasonlítani mindkét fogat, nem az ápoláson múlt, sajnos, és orvoshoz is mentem ahogy jelentkeztek a tunetek, csak rosszhoz. Ez van. Szóval nem, nem csak az apolason múlik, hanem azon is, hogy ebben a retek országban praktizalhatnak ilyen hentesek is.
Az én fogászom évente csinál egy teljes száj rtg-t, és ezzel ki tudná szűrni a rejtett problémákat (ha lenne, de szerencsére nincs).
Azt tudom, hogy az sztk fogászok nem csinálják. Olcsó húsnak híg a leve (ingyen fogasz kezelése...).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!