Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mandula műtét tapasztalatok?...

Mandula műtét tapasztalatok? Úgy értem fáj? Altatnak? Milyen kockázatok vannak? Mit lehet és mit nem lehet csinálni műtét után?

Figyelt kérdés
Na az van hogy a mandulámon kövek vannak,nagyon sokszor gyúlik be,fáj,és megduzzad.Voltam orvosnál kb 2 héttel ezelőtt hogy a köveket kiszedjék,meg megvisgáljon. Aztán mondta hogy öblögessek szájízzel,meg figyeljek meg ilyesmik. Tudjátok. Na de azt is mondta hogy ha sokszor begyullad,tályog alakul ki,akkor ki kell venni az anyjába. Na itt kicsit beszartam,mert még soha nem volt műtétem.Ha műtétre kerül a sor,mit kell csinálni?

2022. máj. 12. 14:01
 1/8 anonim ***** válasza:
Állandóan betegnek, lázasnak éreztem magam, fájtak az ízületeim, kihullott a hajam a szemöldököm és a szempilláim. Végül kiderült, hogy a manduláim miatt volt minden. Nagyon féltem tőle, mert mindenhol azt olvastam, hogy elviselhetetlen fájdalom lesz utána egy hétig. Előfordult, hogy egy fogfájás jobban megviselt. Kellemes se volt, de sokkal többet szenvedtem még előtte, amikor megvoltak még a manduláim, például a számtalan antibiotikumkúra...Biztosan van akinek tényleg nagyon fáj műtét után, de szerintem ez attól is függ például, hogy mennyire gyulladt amikor kiveszik és még sok dologtól. Engem felnőttként is altattak. Műtét után nem szabad hajolgatni, meg nehezet emelni.
2022. máj. 12. 14:59
 2/8 anonim ***** válasza:

Csak altatásban kérd. (Persze, ha az állapotod megengedi). Én ébren voltam végig…

Végigremegtem az egészet, azt hittem egy csomószor, hogy ottmaradok, mivel ugye lezsibbasztották a torkom és nyelni sem tudtam, meg néha levegőt sem kaptam (bár lehet, hogy a pánikolás is hozzájárult ehhez). De a bónusz az volt amikor a doki csak úgy szabadon hagyta kilógni a számból az ollót. Na onnantól fogva a világomat nem tudtam. Egy életre megtanultam, hogy ragaszkodjak az altatáshoz, inkább belehalok, de engem többet ébren nem műtenek.

Amúgy ugyanilyen problémáim voltak nekem is mint neked, kivetettem. Már nem vagyok folyton beteg. Engem a “lábadozás” nem viselt meg, fájdalomcsillapítóval észre sem vettem semmit. De mondom a műtétet soha többet nem akarom újra átélni.

2022. máj. 12. 15:29
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Még egy kérdésem van:hánytatok a műtét után? Nagy félelmem a hányás
2022. máj. 12. 20:45
 4/8 anonim ***** válasza:
Én nem. 2-es voltam
2022. máj. 12. 21:35
 5/8 anonim ***** válasza:
Én sem,(első). Esetleg, ha van még kérdésed privátban is szívesen válaszolok.
2022. máj. 12. 21:54
 6/8 anonim ***** válasza:
Én 8 éves voltam, mikor kivettèk mind a 4-et. Féltem én is nagyon. Egy doki ölében kellett ülnöm, aki lefogott, míg a másik ugye dolgozott a számban. De olyan erősen szorított, h full elterelte a figyelmem az egészről, beszélnk ugye nem tudtam közben, így alig vártam, h végre elengedjen. Amikor az orrmandulákért nyúlt fel, az elég kellemetlen volt, a torkot nem éreztem. Kellemes emlékként marad meg, h tüsszentenem kellett közben és szegèny doki feje tele lett ilyen véres nyàlas cafattal, amin jót szórakoztam magamban🙃
2022. okt. 21. 23:20
 7/8 anonim ***** válasza:

Ja, hányás nem volt, nagyon picit fájt a torkom, de tényleg minimálisan.

Én örülök, h átestem rajta gyerekkènt… így felnőtt fejjel húzós lenne végigülni egy ilyet.

2022. okt. 21. 23:23
 8/8 Csaken12 válasza:
Nekem most 18 napja vettek ki. Es nem erzek izeket minden keseru vagy semmilyen izu….. ti tapasztaltatok ilyet?
2023. febr. 11. 22:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!