Gyökérkezelték a fogam. Fog fájni?
Ha elmúlik az érzéstelenítő. Úgy hallottam nagyon fáj utána.
A doki azt mondta szívogassam és öblögessem.
Valami jó tanács esetleg még, hogy mit csináljak és mit ne?
Illetve a következő alkalommal mit fog csinálni, és mikor fejeződik be ez a szőrnyű kezelés?
Feküdj le egy kicsit aludni, és aludd ki amíg kimegy az érzéstelenítő, mert amikor megy ki az fáj :)
Aztán utána ha még mindig fájni fog, akkor vegyél be egy algoflexet, és jó lesz :)
ja, és nem válaszoltam.
következő alkalommal max még egy kicsit megreszelgeti, aztán kiöblíti azzal a "szörnyű" folyadékkal. de ha minden ok, összesen 3 kezelés is elég az elsővel együtt.
Nem feltétlenül kell, hogy fájjon, ha kimegy az érzéstelenítő hatása. A következő kezelést meg már nem is fogod érezni, hiszen kiszedték az ideget.
Ma semmiképp se moss fogat, csak öblögess pl. antibakteriális szájvízzel.
szabad ott fogatmosni, igen
inkább csak arra figylej, amikor eszel ne azon az oldalon rágjál, és próbálj úgy enni, hogy a kaja ne menjen bele a lukba :)
A gyökérkezelés az nem mindenkinél egyforma ideig tart, mert van 3 gyökércsatorna a hátsó fogakban, és ott mindehárom csatornában ki kell ölniük az ideget. Ez olyan hogy visszamész, akkor megint kitisztítja a lukat, egy kicsit gyilkolja az idegeket benne, aztán ha megint visszamész akkor úgy 3-madikra talán már be fogja tömni rendesen.
Hogyha közben fáj, akkor meg szólsz neki és akkor beletöm egy gyógyszeres ideiglenes tömést esetleg.
Köszi a válaszokat. Hát én nagyon félek, mert annyi rossz tapasztalatot hallottam :(
Akkor szájvízzel öblögetem majd főleg. Az evés nem nagy gond, mert 1 hete húzták másik fogamat, szóval még amúgy se nagyon eszek azon az oldalon.
Amúgy ez egy felső 4-es és szerencsére nem volt begyulladva, csak nagyon lyukas volt. Remélem nem lesz baj, de én tuti begyogyózok a félelemtől.
Amúgy szerencsémre a kezelés eddig nem fájt, elég jól érzéstelenítettek.
Most megy ki az érzéstelenítő, jaj úgy félek...
Foghúzásnál sose paráztam ennyire..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!