Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Gyökérkezelték a fogam. Fog...

Gyökérkezelték a fogam. Fog fájni?

Figyelt kérdés

Ha elmúlik az érzéstelenítő. Úgy hallottam nagyon fáj utána.

A doki azt mondta szívogassam és öblögessem.

Valami jó tanács esetleg még, hogy mit csináljak és mit ne?

Illetve a következő alkalommal mit fog csinálni, és mikor fejeződik be ez a szőrnyű kezelés?

2010. szept. 17. 11:11
 1/10 A kérdező kommentje:
Meg valami folyékony izét belett, ami rettenet büdös és rozzízű és tök hányingerem van tőle. :((
2010. szept. 17. 11:20
 2/10 A kérdező kommentje:
Szabad ott fogatmosni?
2010. szept. 17. 11:23
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Feküdj le egy kicsit aludni, és aludd ki amíg kimegy az érzéstelenítő, mert amikor megy ki az fáj :)

Aztán utána ha még mindig fájni fog, akkor vegyél be egy algoflexet, és jó lesz :)

2010. szept. 17. 11:24
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
szivogasd, szivogasd. hamarabb gyógyul. max. 4-5 kezelés. az nem szabad, hogy fájjon. max érzékeny lehet még. szerintem nem fog annyira fájni.
2010. szept. 17. 11:27
 5/10 anonim ***** válasza:

ja, és nem válaszoltam.

következő alkalommal max még egy kicsit megreszelgeti, aztán kiöblíti azzal a "szörnyű" folyadékkal. de ha minden ok, összesen 3 kezelés is elég az elsővel együtt.

2010. szept. 17. 11:28
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem feltétlenül kell, hogy fájjon, ha kimegy az érzéstelenítő hatása. A következő kezelést meg már nem is fogod érezni, hiszen kiszedték az ideget.

Ma semmiképp se moss fogat, csak öblögess pl. antibakteriális szájvízzel.

2010. szept. 17. 11:29
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

szabad ott fogatmosni, igen

inkább csak arra figylej, amikor eszel ne azon az oldalon rágjál, és próbálj úgy enni, hogy a kaja ne menjen bele a lukba :)

A gyökérkezelés az nem mindenkinél egyforma ideig tart, mert van 3 gyökércsatorna a hátsó fogakban, és ott mindehárom csatornában ki kell ölniük az ideget. Ez olyan hogy visszamész, akkor megint kitisztítja a lukat, egy kicsit gyilkolja az idegeket benne, aztán ha megint visszamész akkor úgy 3-madikra talán már be fogja tömni rendesen.

Hogyha közben fáj, akkor meg szólsz neki és akkor beletöm egy gyógyszeres ideiglenes tömést esetleg.

2010. szept. 17. 11:30
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Szóval úgy mondom hogy megmoshatod, csak ne nagyon erősen a fogkefével, mert akkor szétcseszed aztán lehet letörik még egy darab a fogadból :)
2010. szept. 17. 11:33
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. Hát én nagyon félek, mert annyi rossz tapasztalatot hallottam :(

Akkor szájvízzel öblögetem majd főleg. Az evés nem nagy gond, mert 1 hete húzták másik fogamat, szóval még amúgy se nagyon eszek azon az oldalon.

Amúgy ez egy felső 4-es és szerencsére nem volt begyulladva, csak nagyon lyukas volt. Remélem nem lesz baj, de én tuti begyogyózok a félelemtől.

Amúgy szerencsémre a kezelés eddig nem fájt, elég jól érzéstelenítettek.

2010. szept. 17. 11:45
 10/10 A kérdező kommentje:

Most megy ki az érzéstelenítő, jaj úgy félek...

Foghúzásnál sose paráztam ennyire..

2010. szept. 17. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!