Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mit tegyek? Hogyan készítem...

Mit tegyek? Hogyan készítem fel magam rá?

Figyelt kérdés
Ezelőtt 15 évvel voltam fogaszaton. Nagyon rossz élménnyel. Mára már borzasztóan félek a fogászati kezelesektol. Lett egy lyukas fogam és mostmar muszáj elmennem hogy betomjek. Mivel tudnám magam kicsit megerositeni, hogyan tudnám magam felkesziteni?! Eléggé panikolos vagyok és attól félek nehogy kiussem magam az orvosnál a székbe a stressztől. Félek az érzéstelenítőtol is mert abból is pánikba tudok esni ha nem érzem a nyelvem vagy ha épp zsibbadni, bizseregni kezd akár a szám is...
2022. márc. 24. 17:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

15 év alatt 1 lukas fogad lett össz-vissz?Az igen!

Inkább örülj az érzéstelenítésnek mert hidd el rosszabb ha érzed amit csinál.Nekem biztos anélkül meg se csinálhatná.

Csukd be a szemed és gondolj valami másra,nekem ez nagyrészt beválik de mondjuk én miután megkapom az érzéstelenítést engem nem érdekel mit csinál :D

Mély levegőket vegyél lassan mielőtt beülsz a székbe.

2022. márc. 24. 17:13
 2/11 anonim ***** válasza:

Hát erre talán a válasz az hogy olyan orvost találj aki eloszlatja az összes félelmed.

Hidd el van ilyen.

És gondolj arra hogy egy rossz fog mekkora gondokat tud okozni ha nincs kezelve, egyébként ezért kell fél évente elmenni átnézetni őket.

2022. márc. 24. 17:14
 3/11 A kérdező kommentje:
Hát igazából ez se lett volna csak karácsonyra kaptunk olaszbol valami mogyorós karamellás csokit aztán olyan kemény volt hogy szó szerint beletorott a fogam. Szóval igy lett lyukas. Minden félelmem a férjem tudja eloszlatni csak az már kicsit ciki lenne a dokinál 🙈
2022. márc. 24. 17:29
 4/11 A kérdező kommentje:
Ja... És amúgy is jó lenne elintezzem mihamarabb mielőtt megint mindenhez oltás kell és lezárnak mindent...
2022. márc. 24. 18:56
 5/11 anonim ***** válasza:
Hát akkor goooo 🤣
2022. márc. 24. 19:26
 6/11 anonim ***** válasza:
Én is félős vagyok. Egyébként én nem lennék benne olyan biztos, hogy csak egy van. Sok esetben nem látszik, hogy lyuk van benne, legalábbis nem szakmai szemmel. Ez persze nagyon jó, mert pikk-pakk betömi, 10-15 perc alatt. Jobb az elején venni. Ha hosszabb tömés, az 1 óra-1,5 is lehet, de nekem az 8 éve volt, azóta gondolom a felszerelés, tudás is gyarapodott. Na én is féltem az elsőnél, mert előtte egy ideig nem volt panaszom és nem is mentem. Mikor 3xra mentem vissza, majdhogynem bealudtam a kezelés alatt. A fogorvos nem egy szófosó, te még ülsz fél fejjel lezsibbaszva és csak annyit mond, hogy nyisd ki, zárd be, semmi, de semmit nem érzel. Egy idő után uncsi, elálmosodsz. 😅 Szóval ennyit arról, hogy feleslegesen f__satam magam a fogorvostól. De én is egy foggal mentem, hogy az kell tömni, mert fájt. És kiderült, hogy több van. De nem bántam meg, 8 év óta egy lett tömve, pontosabban letört egy pici az egyik fogamból, de ennyi, azt kellett visszatömni (elô), de a hátsó fogak 8 éve még sem pisszennek.
2022. márc. 25. 09:18
 7/11 anonim ***** válasza:

Gyorsan kell intézni mert lehet mindenhez oltás kell újból.

Én részben emiatt 3 éve nem voltam és most tele vagyok lukas fogakkal.

Egyik be is gyulladt enyhén és csak magán fogorvoshoz jutottam be mert akkor még kellett a pcr vagy oltás.

2022. márc. 25. 10:23
 8/11 anonim ***** válasza:
#7 Nem semmi. Nekem van 3 oltás, de sosem kérte a fogorvosom, sem orvosom. Igaz, nem Magyarország. Durva, hogy emiatt nem mehetsz. Az embernek nincs 100 foga, hogy lehet játszadozni ezzel.
2022. márc. 25. 10:26
 9/11 anonim ***** válasza:

Már mehetnék ha jól tudom de inkább megyek a magán orvoshoz mert ő legalább normálisan megcsinálja és nem a tb-s szr töméssel vagy fizetek ugyanúgy a körzetinek is hogy esetleg normális tömőanyagot használjon ami nem jön ki 2 hónap múlva a fogamból mert már volt ilyen.

Azóta azt a tömőanyagot mellőztem :D

2022. márc. 25. 10:31
 10/11 anonim ***** válasza:
#9 2 hónap. 😐 Te jó ég! Meg is értem, hogy kerülöd. Nekem eddig mindig évekig bírták, igazából egy volt eddig cserélve azt 16 évesen tömte be, olyan 28 évesen kellett áttömni. Pedig én se jártam flancos helyre, sima fogászat. A fogorvos azért odafigyelhetne erre a saját jóhíre érdekében, bár mint írtad aki minőségit akár, az fizessen. Na szép. 😅
2022. márc. 25. 10:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!