Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » 1 hónapja tömték a fogaimat,...

1 hónapja tömték a fogaimat, és az egyik még mindig fáj?

Figyelt kérdés
Már tudok vele rágni azért, de még mindig fáj. Állitólag egy nagy lyuk volt ott, 3 felszínű tömés volt. Kezdjek aggódni, vagy ez normális még?

2022. febr. 23. 12:39
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Nézesd meg, kérd ki a dokid véleményét. Benne van a pakliban, hogy nem lesz sikeres a tömés és gyökérkezelni kell. Várj még vele, nekem azt mondták, hogy ez akár fél évig is érzékeny/fájós lehet és szívtam is vele egy darabig, de most már jó.
2022. febr. 23. 17:34
 12/17 anonim válasza:
Szerintem menj vissza. Vagy túl magas lett a tömés, vagy már hozzáér a dentinhez, mert túl mély volt a szuvasodás, és gyökérkezelni kell.
2022. febr. 23. 22:07
 13/17 A kérdező kommentje:
értem, kösz a választ mindenkinek. Amúgy amikor csinálta, nem láthatta, hogy túl mély lenne a tömés?? Mert ahogy nézem, egy gyökérkezelés kompletten 60 rongy... és 27et fizettem a tömésért, tehát kukába ment az a pénz akkor.
2022. febr. 24. 08:00
 14/17 anonim válasza:
Nekem az amalgám tömést cserélték ki, nem volt semmi baja a fogamnak. Vagy túl mélyre fúrt, és megsértette a dentint, vagy túl magas lett a tömés, de borzasztóan fájt utána. Hiába lett leszedve utána a tömésből, nem lett jobb, így gyökérkezelni kellett. Nem biztos, hogy csak úgy tudja, hogy meddig mehet a tömés röntgen nélkül. Menj vissza, ha még megbízol ebben a dokiban, gyakran beszámítják ilyenkor a korábbi tömést a gyökérkezelés árába.
2022. febr. 24. 10:11
 15/17 A kérdező kommentje:
igazából nincs okom nem megbízni benne, 5 fog jó lett, gondolom ez benne van sajnos a pakliban :/
2022. febr. 24. 10:46
 16/17 A kérdező kommentje:

beszéltem a fogorvossal, azt mondta hogy elég mélyek voltak a tömések, így normális, van akinél 1-2 nap alatt elmúlik a fájdalom, van akinek 2 hónapig is kitart.

Azt javasolta, hogy rágózzak azon az oldalon, ahol vannak ezek a tömések, meg szép lassan rágjak azon a részen.

2022. febr. 25. 14:58
 17/17 A kérdező kommentje:
és ha 1 hónap múlva is fennáll még a fájdalom, akkor hívjam
2022. febr. 25. 14:59
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!