Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mit csináljak, hogy bírjam...

Mit csináljak, hogy bírjam ezt ki?

Figyelt kérdés

Volt egy fogászati kezelésem, közel egy hete, és mióta ez megtörtént fáj a fogam, de borzalmasan(kezelés előtt nem fájt a fogam egyáltalán). Visszamentem az orvoshoz, erre az adott egy receptet, és ennyi. Szedem a gyógyszert, lentebb is ment a fájdalom, de már úgy érzem, hogy nem is a fogam fáj, hanem az állkapcsom. A foggyökerem van begyulladva. Nem nagyon tudok se enni, se aludni már lassan egy hete. Azt mondta az orvos, ha elfogy a gyógyszer hívjam vissza. Nos, holnap elfogy, de most tudtam meg, hoyg nem lesz az orvosom három napig, és helyettesítés sem lesz. Még három napot nem bírok ki ezzel a fájdalommal. Kb fájdalomcsillíptón élek egy hete, nem is eszek szinte, csak azt kapkodom.

Ügyeleten nem látnak el, még teszttel sem, és pénzért sem. A körzeti sem lát el. Másik magánorvoshoz meg bejutni minimum két hét, de hívtam olyat is, ahol 1,5 hónapot kellett volna várni az időpontra(már sokat felhívtam).

Helyileg Miskolcon, vagy a közelében keresek megoldást.

Hogy viseljem el ezt a kínzó fájdalmat még három rohadt napig? Kérlek adjatok tippet, vagy mondjátok meg azt, hogy ilyenkor hova forduljak! :( Már nagyon kivagyok, lassan egy hete tart éjjel-nappal 24 órában, éjszaka erre kelek, így végzem a munkám, és így élek. Már nem bírom tovább, pláne nem 3-4 napig még. Így is napi 4 tasak Flectoron élek, mert más nem használ egyáltalán.

2022. febr. 22. 16:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Háziorvossal írass Cataflamot.
2022. febr. 22. 16:28
 2/11 anonim ***** válasza:
Valamint másik antibiotikumot is tud írni, bár nem tudom, mit szedtél - ha erőset, akkor ez természetesen felejtős.
2022. febr. 22. 16:32
 3/11 A kérdező kommentje:
Ez már a második doboz antibitikumom, és a Cataflam nem jó, nem használ, csak a Flector, azt meg így is kapkodom.
2022. febr. 22. 16:40
 4/11 A kérdező kommentje:
antibiotikumom*
2022. febr. 22. 16:40
 5/11 anonim ***** válasza:
A cataflam ugyanaz, mint a flector, csak fele annyi hatóanyag van benne
2022. febr. 22. 16:42
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Felületesen olvastam, bocsánat, Flectort is tudsz a háziorvossal íratni. De ez részletkérdés, ez a fájdalom nagyon nincs rendjén.

Azt nem értem, hogy ügyelet nem lát el, olyan nincs. A fájdalom miatt a körzetesnél sincs olyan, hogy nem lát el.

Ahová jársz oda menj be és kérdezd meg mit csinálj. Gondolom nem egy bezárt rendelő, másnak is van ennél az orvosnál futó kezelése, visszarendelt betegek, olyan nincs, hogy három napig pauza, félbehagyott munkák, beszedett pénz a beteg meg oldja meg ahogy akarja. Ha ma nem találsz megoldást holnap hívd föl a vezetőt amihez az orvosod vagy az ügyelet tartozik, ha nem jutsz dűlőre kérdezd meg tőle a betegjogi képviselő elérhetőségét. A háziorvost hívd föl a receptért és lehet neki lesz ötlete a helyzeted megoldására. Ha most rendel délután, legyen szerencséd!

2022. febr. 22. 16:52
 7/11 A kérdező kommentje:

Flectort irattam, de fogok is még iratni.

Hát, pedig nem látnak el, mert nincs zöldkártyám. De ne menjünk most abba bele miért nincs!

Pedig úgy néz ki, hogy van, hogy három napig szünet, és nincs semmi, se helyettesítés, se semmi. :/ Pedig magánról beszélünk. A háziorvossal lehet konzulátok, ez jó ötlet, bár az is olyan, hogy az sem tud semmit soha. Azért egy próbát megér.

2022. febr. 22. 17:02
 8/11 anonim ***** válasza:

Nem tudom mi az a zöld kártya, tb kártya? Akkor sem hagyunk így szenvedni senkit, ha szökött rab és nincs tb kártyája!

Ha esetleg nem rendel a háziorvos akkor mindig van helyettes a másik műszakban, ilyen sürgős esetekre. Kínok között vergődsz, annyira sajnállak, nekem is sokat fájt a fogam, ez a pokol maga.

2022. febr. 22. 17:12
 9/11 anonim ***** válasza:

A zöldkártyával az autóra kötött kötelező felelősségbiztosítást tudod igazolni, ha külföldön történik veled baleset. Egészségügyi intézménynekben sehol nem kérnek ilyet. Taj kártyát viszont magánrendelésen is be kell mutatni hogy fel tudják vinni az EESZT-be a kezelést. De ha nincs Taj kártyád az se probléma, magánrendelőben amúgy is fizetsz csak nem írnak be az EESZT-be.

Körzeti rendelőben Taj kártya nélkül is el kell hogy lássanak, ha lakcím kártyával igazolod hogy a körzethez tartozol, viszont a kezelést ki kell fizetned. Sürgősségi ellátásra is ugyan ez vonatkozik, vagyis kötelességük ellátni, csak Taj helyett ki kell fizetned.

2022. febr. 22. 17:58
 10/11 A kérdező kommentje:

Oltási kártyám nincs, anélkül nem látnak el sehol.

Egyébként beszedtem az előírt antibiotikumot, és az utolsó nap elkezdett enyhülni a fájdalom, mára már "csak" a duzzanat maradt, és nem tudok azon az oldalon enni, de azon kívül hála az égnek nem fáj. Elsején megyek vissza, akkor elmondok mindent, és elvileg akkor kapok végleges tömést is.

Nem vagyok szökött rab egyébként, bejelentett munkahelyem van mióta kijöttem az iskolából közel egy éve, és normálisan fizetek adót (elég sokat is, mert viszonylag magas a bruttóm).

Van TB kártyám, és magyar állampolgár vagyok, magyar munkahelyem van.

Köszönöm a segítséget!

2022. febr. 25. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!