Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Szinte már betegesen félek a...

Szinte már betegesen félek a fogorvostól, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Mit tehetnék?Sokszor kértem már időpontot,de mielőtt elkezd dolgozni a számban érzem hogy ver a szívem és rosszul vagyok,rám tör a pánik.Legutóbb már bele sem tudott kezdeni a fogorvos,mert azt mondta hogy ha meg tudok nyugodni akkor jöjjek vissza.Nem lehet kérni valami nyugtatót/altató/ ez ellen?Esetleg van köztetek olyan aki hasonló problémával küzd?
2010. szept. 10. 10:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
én is így vagyok vele... :/ :/
2010. szept. 10. 10:15
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Én is így voltam vele.

Aztán láttam egy velem egykorú lányt, akinek nem voltak elől fogai, mert nem vigyázott rájuk, és dokihoz se ment el.

Ez erőt adott, hogy szükségem van a fogaimra, és a fogorvos nem bánt, és ha fáj amit csinál, arról nem ő tehet hanem én.

Hisz én hagytam odáig elfajulni a dolgokat, hogy egy kis tömés helyett nagy kell, vagy gyökérkezelésre/foghúzásra van szükség.

2010. szept. 10. 10:24
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az oldotta meg (részben), hogy jó orvoshoz kerültem. De kisröntgent csak érzéstelenítővel tudnak csinálni, mert öklendezek. Egy hentes-fogszabályzós orvos hibájából... >-(
2010. szept. 10. 10:28
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Én csak előtte félek, ha tudom, hogy el kell menni, akkor éjszaka is felébredek , és érzem, hogy dobog a szívem, és parázok. Aztán ha kérek időpontot, akkor egy ideig jobb, aztán azon a napon már nagyon félek, a váróban mindenem remeg, aztán bemegyek, elmondom a panaszaim, megvizsgál, és utána elmúlik a félelmem. Kezelés közben már egyáltalán nincs semmi bajom, én inkább attól félek, hogy van egy rossz fogam, amit ki kell húzni, vagy ilyesmi.

Szerintem gondolj arra, hogy a fogorvos jót akar, szépre megcsinálja a fogaid, és hogy milyen büszke leszel magadra, ha túléled. Nyugtatót nem tudok, de a levendula állítólag nyugtat, ha esetleg vinnél magaddal és előtte szagolgatnád? Tudom, betegesen hangzik, de ha elhiszed, hogy hat, talán működik. Kezelés közben pedig gondolj valami szépre, vagy álmodozz valamiről, én így szoktam. Mivel adnia kell érzéstelenítőt ha fáj, így max. csak kellemetlen, hogy ott matat szádban, vagy néha érzékenyek a fogaid, erről eltudod terelni a figyelmed. Én be is csukom a szemem, nincs kedvem a fogorvos pofáját bámulni.

2010. szept. 10. 18:44
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok: Ja igen, a jó fogorvos nagyon fontos, legyen kedves, és hozzáértő is. Nekem a mostanim szerencsére ilyen, de így is parázom. De nagyon kedves, megdicséri a fogaimat, akkor is ha nem azok. :)

Szóval maga a fogorvos szimpatikus, hozzáértő, rendes, nem bunkó? Mert ha nem, válts, te is jobban jársz.

2010. szept. 10. 18:47
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Az én fogorvossom se egy kedves fajta. De! Egyszer úgy húzta a fogam, hogy annyira fájt hogy ordítottam. Azóta nem félek már annyira, mert úgy gondolom, megtapasztaltam milyen az ha nagyon fáj, így nem érhet talán nagy meglepestés. Persze azért mindig reménykedek hogy most nem fog fájni annyira, de AMIT MUSZÁJ, AZT MUSZÁJ, ENNYI!

A fogorvos is csak egy orvos.

Én csak azt tudom mondani, hogy van a fogorvosnál sokkal rosszabb orvos is, gondolj csak bele....

2010. szept. 10. 19:18
 7/12 anonim ***** válasza:
Én sokkal inkább félek attól,hogy elromlanak a fogaim és protkóm lesz,vagy ilyesmi. Na az szörnyű lenne! Én szinte megváltónak tekintem a fogorvosomat=) Még rossz tapasztalatom nem volt soha nála, és inkább megyek félévente ellenőrzésre,mint hogy késő legyen. Mondjuk most a fogszabályozó miatt 3 hetente megyek,de nem zavar=)
2010. szept. 11. 13:55
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
szia! Pár évvel ezelőtt rettegtem a fogorvostól sőt még azon reklámoktól is, melyekben fogkrém ill. fogkefe szerepelt. Teljesen rámtört akkor a hányinger és rosszul voltam, összeszorult a gyomrom is.A fogorvosom alkoholista volt, aki a rendelés alatt is ittas volt ... aztán nem jártam már hozzá, mivel annyira féltem tőle. A fogmosást is elhanyagoltam, mignem egy napon fogfájással kellett mennem fogorvoshoz úgy hogy az arcom teljesen bedagadt, de ez már egy másik fogorvos volt, sokkal kedvesebb. A fogamat ki kellett húzni, borzalmas volt hallani fogam utolsó jajszavát , mely egy hangos reccsenéssel volt egyenlő majd a véremet nyeldesni, mely akár egy soha ki nem apadó patak lenne.. a foghúzás után megértettem, hogy le kell küzdenem a félelmemet és rendbe kell tetetnem a fogaimat, csakhogy megmentsem az "életüket".A kezelések előtt mindig izgultam, de az idővel az izgalom eltűnt, megszoktam, egyszóval legyőztem a félelmemet.Pontosan 12 fogam van betömve és 1 kihúzva- ezt nyertem azzal, hogy nem mostam a fogaimat és nem mertem legyőzni a félelmemet....Az egykori félelmemből "szerelem" lett és most ott tartok, hogy életem leghőbb vágya az, hogy fogorvos lehessek...Ha visszaforgathatnám az időt, semmit sem tennék másképp,mint ahogyan azt megtettem, mivel igy nyert értelmet az életem és tapasztalot szereztem, miképp legyek én is legalább fele annyira jó fogorvos, mint az én aranykezű, kedves fogorvosom. Kérlek kedves kérdező és mindenkit, aki fél a fogorvostól, legyetek bátrak , mert pár óra úgymond feszültség valóban megóvhat a valódi fájdalomtól.Egy tipp: amikor a váróteremben ültök, gondoljatok vmi szépre, beszélgessetek a többi emberrel, vagy a kezelések után jutalmazzátok meg magatokat vmi széppel. Sok szerencsét és BÁTORSÁG!!!!!
2010. szept. 23. 20:19
 9/12 torii válasza:
én holnap megyek fogdokihoz énis félek tavaly nagyon sirtam meg anyira pánikoltam hogy levegőt megértem venni
2012. máj. 15. 20:02
 10/12 anonim ***** válasza:
Szia! Azért nem kell olyan nagyon félni, az ügyes fogorvos nem harap:) Viccen kívül, én is voltam már SZTK-s orvosnál, aki borzalmasan kezelt, úgyhogy tudom, hogy mi a különbség a jó és a félelmetes fogorvos között. Ha félsz a fúróhangtól, keress lézerfogászatot, ahol pl. a fúrást is lézerrel végzik. Ha bp-i vagy, a Naturadentet ajánlom. Amikor kijössz tőlük, már nem fogsz félni többé a fogorvostól. Fel a fejjel!
2015. jún. 9. 14:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!