Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mit tudnak csinálni a fogammal?

Mit tudnak csinálni a fogammal?

Figyelt kérdés
14/L vagyok és kiskoromban elestem és úgy nőtt ki a két első fogam, hogy nincs rajta fogzománc, ezért korona van rajta.Alapból, tökre fehérek a fogaim, de volt állandó fogszabályzom, amit fél éve vettek le, most éjszakai van és tiszta sárgák a fogaim, mintha egy 50 éves dohányzó emberke szája lenne, persze a fogaim elég szépek, de hát a színük az borzasztó.Persze eről is én is tehetek, mert amikor fogszabim volt, nagyon keveset mostam a fogam. Van valami lehetőség, hogy fogzománc nélküli fogat, ilyen idős korban kifehérítenek vagy valami(a pénz nem lényeg? A szüleim is beleegyeztek, sőt ők sürgetik, valamelyik nap felkeresünk valakit, de gondoltam hátha van/volt valakinek ilyen problémája vagy hallot róla.Légyszi segítsetek, mert már szégyellek mosolyogni :I
2010. szept. 9. 20:52
 1/8 anonim ***** válasza:

Tulajképp az is fogkő, ami olyankor rárakódik a fogadra, és azt te nem tudod lemosni fogkefével.

De ha csak egy sima fogkőleszedésre elmész, ott megpolírozzák az összes fogadat egy ilyen dörzsölő hengerrel, és utána a megsárgult, megbarnult ronda foltos akár még dohányos fogak is, fehérebbek és szép csillogók lesznek :)

12ezer Ft-ba került egy olcsóbb helyen, de van ahol ez 15ezer szokott lenni.

2010. szept. 9. 21:04
 2/8 A kérdező kommentje:
köszi a választ, akkor megpróbálom a fogkőleszedést, hátha nem kell fogfehérítés..köszi :D..de még várom a válaszokat
2010. szept. 9. 21:20
 3/8 anonim ***** válasza:
Én javasolom, hogy nagyon alaposan tisztítsd a fogaidat majd a fogkő leszedés után (persze már most sem árt). Akkor ritkábban lesznek ilyen gondjaid. Ezen felül az a csoda, hogy nem mentek tönkre a fogaid a fogszabályzó viselése közben ha nem tisztítottad a fogaidat. A fogmosás a legalapvetőbb megelőzési módja szinte mindennek!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2010. szept. 9. 23:42
 4/8 anonim ***** válasza:

Bocsi az offért, de mit jelent az, hogy nagyon keveset mostál fogat? Mert nekem 2 éve van fogszabim, hamarosan leveszik és kezdek aggódni, hogy nem mostam elég lelkiismeretesen a fogaimat.

Egyébként, hogy mondjak is valami okosat: ha az ár tényleg nem számít, akkor a porcelán héj egy jó megoldás, alig vesz el foganyagot, és nagyon szép a végeredmény, emellett tartós is, nem színeződik el. De nagyon nagy precizitást igényel a fogorvos részéről!

Ennél kíméletesebb megoldás a rendelői fogfehérítés, de az nem tartós, viszont fogbarátabb. Én ezt választanám (persze ha a fogkőleszedés+polírozás nem segít, viszont amikor levették a fogszabályozód, akkor elvileg jó alaposan meg is lett tisztogatva a fogsorod).

2010. szept. 10. 01:20
 5/8 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat, amikor azt mondtam, hogy nem mostam eléggé a fogaimat, amikor fogszabim volt, az azt jelentette, hogy csak reggel meg este mostam fogat , tehát nem minden étkezés után és nem olyan alaposan. Utolsó válaszoló, a porcelán héjról már én is hallottam, de nem tudom, hogy van ez, a porcelánhéjt az összes fogra kell rakni és ha csak az elsőkre, akkor nem fog elütni a többi fogamtól?
2010. szept. 10. 14:24
 6/8 anonim ***** válasza:
A színe nem fog elütni a saját fogadtól, mert fogtechnikus készíti az alapján ahogy az orvosod megállapítja a fogad színét. Szerintem baromi drága. A legolcsóbb amiről hallottam az foganként 13000 Ft volt.
2010. szept. 10. 23:15
 7/8 Traktoros Joe válasza:
Ha gondolod menj el a Pannónia utcába a 35 szám alá és ott szakszerűen ellátják a fogaidat. Fogkő eltávolítást és lézeres fogfehérítést is kapsz 40.000 Ft-ért.
2010. szept. 12. 13:40
 8/8 A kérdező kommentje:
utolsó köszi. de Bács-Kiskun megyei vagyok, de azért köszi
2010. szept. 12. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!