21 evesen fogszabalyzo?
Sziasztok! Nagyon szomoru es merges vagyok a gyerekkori fogorvosomra es a szuleimre is. Az orvos azt mondta hogy rendben vannak a fogaim es nem lehetne osszehuzni oket, a szuleim meg azzal erveltek, hogy igy legalabb nem lyukadnak ki. Meg gimiben is rengetegszer bantottak a fogaim miatt, beszelni, mosolyogni sem mertem.. Most is fenykepeken soha nem mosolygom nyitott szajjal. Egyszeruen gyulolom ahogy kineznek a fogaim, a baratom pedig vigasztalni probal.
Szerintetek is nagyon gazak a fogaim? Fogszabalyzo segitene vagy mutet/foghejak? Alapjaraton szepnek tartom a kulsomet, de a fogaim miatt olyan lelki serelmeim vannak, amik nem tudom, hogy valaha el fognak e mulni...
Koszonom a valaszokat!
Vágj bele mindenképpen mert tényleg csak az idő megy. 27 vagyok. Ugyanezt érzem mint te. Most már borzasztóan zavar, hogy előre állnak a fogaim. Nekem gyerekkorban volt éjszakai, de visszálltak a fogaim egy idő után. Meg az orvos mindig kiabàlt velem. Nagyon rossz emlék. Viszont tiniként kellett volna megcsináltatni. :(
Mindig az van eszemben, hogyha elkezdem hamarabb, már rég szép fogsorom lenne. Jövőre én is belevágok. Mert ez nem állapot.
Hajrá!
N
Én azt vettem észre, hogy manapság már biztatják a gyerekeket s a felnőtteket is a fogszabályzásra.
Én is a te cipődben voltam.
Amikor gyerek voltam, két fogam kijjebb állt a többitől és elmentünk a fogorvoshoz, aki elmondta, hogy tudja, hogy most nagy divat a fogszabályzó, de ne rakassam be, mert egy páciensének kilyukadt az összes foga, meg esztétikai okokból felesleges megcsináltatni, mert hát neki is van foga, ami nincs a helyén és semmi baja nincs belőle.
Még emlékszem is, hogy milyen hülyén éreztem magam.
Felnőtt koromban elmozdultak a fogaim (ez amúgy családi vonás), de pénzem sem volt megcsináltatni meg a fejemben volt, amit a gyerekkori fogorvosom mondott.
Egy napon elkezdtek nyomni a fogaim és akkor döntöttem úgy, hogy megmutatom magam egy fogorvosnak, mert addigra már volt pénzem a fogszabályzóra. Emlékszem, hogy mennyire féltem, hogy majd a történelem megismétli önmagát, de kellemesen csalódtam. Nem mondta el ugyanazokat, mint amit a gyerekkori fogorvosom, sőt mondta, hogy szerinte is meg kéne csináltatni, de a fogszabályzóorvos ezt jobban fogja látni. Az is sokat segített, hogy édesanyám is nagyon mondta, hogy csináltassam meg a fogaimat, ne járjak úgy, mint a rokonaim, főleg ha nyom, akkor ne legyen kellemetlen érzés, amikor összeér a fogsorom, plusz fiatal vagyok, legyek csinos, adjak magamra.
Azóta be is tették a fogszabályzót. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!