A kisfiam 3 éves, reggelente együtt mosunk fogat. Ö idönként lenyeli a habos fogkrémet... Hogy vegym rá, hogy ne tegye ?
3 évesen alig ha fogsz ráhatni, hogy ne nyelje le.
De nem is lesz tőle semmi baja.
Köszi, szerintem sem lesz töle nagy baja, csak, háááát....
ugye reggel még éhgyomorra fogpasztahabot enni nem igazán szép dolog...
Le lehet pontozni, de olyan valamit, ami emberi fogyasztásra nem alkalmas, huzamos ideig leküldeni a szervezetbe, bizony károsíthatja a májat, ami ugye a méregtelenítést végzi.
Még a túl sok zsíros étel is zsírmájat okozhat, pedig az ennivaló.
7#
A gyerekek kb 6 éves korukig imádják megenni a fogkrémet mert finom..... nem, egy 3 éves gyerek még legtöbbször nem érti meg hogy ki kell köpni; illetve nem tud megfelelően öblögetni sem. Úgy mint ahogy 5 éves korig orrot sem nagyon tudnak önállóan fújni és a feneküket kitörölni..... 3 éves gyereknél ebben semmi meglepő nincs, nem tudom miért kell ilyen szemrehányó megjegyzést írni, ha nem tudsz érdemleges választ adni a kérdésre.
( fogorvos vagyok egyébként, iskolafogászaton dolgozom, 6os válaszoló voltam )
nyomjál nagyon kevés fogkrémet pl
a tejfog tisztítás egyébként is egy olyan dolog, ami nem élet halál kérdése, de nyilván a fogkrém és fogkefe eladást növeli.
persze nekem nincsen gyerekem.
Csak belegondolok hogy egy nagyon intelligens ember hogyan oldaná meg a kérdéskört. Ehhez az kell hogy értsd hogy a gyerek mit érez és milyen megküzdési cél van mögötte hogy lenyeli, és le tudja fordítani a gyakorlati célokat úgy hogy a gyerek érzelmileg tudjon hozzá viszonyulni ugyanakkor tanuljon is.
Én 1 éves koromból már emlékszem dolgokra, de a fogmosásra és egyéb alap dolgokra nem. Viszont arra igen, hogy csak a NEMSZABAD meg a büntudatkeltés mentén próbáltak velem megértetni dolgokat.
Sosem magyaráztak el semmit úgy hogy egy gyerek tudjon hozzá érzelmileg viszonyulni. Az én szüleim midnig a saját érzelmeiket és egzisztenciális kríziseiket vetítették ki rám, persze azt is magyarázat nélkül.
ehhez egy KISGYEREK hogy tudna viszonyulni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!