Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogszabályozás után vissza...

Fogszabályozás után vissza álltak a fogaim, mi lehetne a megoldás ?

Figyelt kérdés

Egy maszek nőhöz jártam, akit mindenki nagyon dicsért és öt éve feltette nekem a készüléket. Két és fél - három évig hordtam , majd utána az éjszakait is két évig , míg tönkre nem ment.

Na a helyzet az, hogy mióta kkdobtam azt a készüléket ami már kilyukadt ezer helyen azóta a fogaim visszálltak. Ugyan úgy megjelent a kis rés középen és előre állnak. Olyan, mintha sosem lett volna fogszabályzóm.

Fél millióba került a semmi.

Mit lehetne csinálni? Járt már így valaki?

A rendelőt felkerestem de egyik számon sem érem el őket...

El vagyok keseredve és nem merek mosolyogni.

Köszi előre is a válaszokat !

2021. nov. 10. 10:10
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Te nem fogtad fel, a fogakat nem lehet helyreállítani úgy, ahogy az éleslátást annál, akinek nincs erre akadály. A műfogsor olyan, mint a mű szem, ha már felhoztad hasonlatnak a látást, de a látásjavító műtéttel nem műszemet kapsz, hanem a meglévő szemeddel fogsz jól látni. Fogászati beavatkozások között ilyen nincs, a tömés sem ilyen, az lenne ilyen, ha helyre tudnák állítani kiegészítő anyagok nélkül a fogak épségét például. Ezt ma a fogászat nem tudja senkinél, a szemészet viszont az emberek egy részénél tudja.
2021. nov. 11. 22:42
 12/18 anonim ***** válasza:
53%
hát igen, felnőtt korban eléggé cinkes ez az egész beavatkozás..
2022. márc. 10. 09:16
 13/18 anonim ***** válasza:
0%
Miért lenne cinkes? Nekem 30 évesen került le, 1,5 év alatt tökéletes lett és azóta sem állt vissza. Nem életkor, hanem retenció függő.
2022. márc. 10. 10:07
 14/18 anonim ***** válasza:
és életed végéig hordanod kell a retenciós készüléket, ahogy írták, ha történik vele valami, cseszheted.
2022. márc. 10. 10:50
 15/18 anonim ***** válasza:
Érdekes, hogy valaki lepontozott, amiért nekem nem álltak vissza a fogaim, na mindegy... :D
2022. márc. 10. 16:02
 16/18 A kérdező kommentje:
Végül egyébként vissza mentem a dokihoz , és kaptam egy új készüléket de csak a felső hat fogamra amit fel évig kell hordani és utána betesznek egy sínt.
2022. márc. 10. 16:25
 17/18 anonim ***** válasza:
70%

ember, eltelt neked 1.5 év.. a kérdezőnek 5 év után tört el a retenciós készüléke, és visszaálltak neki miután nem használta.

Képzeld el, hogy ráöntesz fél millát, ma már inkább 1hez közelít, majd eltörik az a sza.r 5 év múlva, akkor nincs hirtelen 60-70ezred megcsináltatni, és visszaállnak a fogaid. Ne mondják nekem, hogy ez normális..

2022. márc. 10. 16:27
 18/18 anonim ***** válasza:
Van ám stílus… 1,5 év a kezelés volt, te zseni! Már 10 éve nincs rajtam a fogszabályzó. Egyébként 2 év után nagyjából beállnak az új helyükre ezek a csontszerű inak, addig fontos sokat hordani, utána is este. Azaz nem kor, hanem retenció függő, ahogy írtam. Ha 20 évesen törik el, akkor is fizetned kell az újért…
2022. márc. 10. 20:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!