Fogszabályozás után vissza álltak a fogaim, mi lehetne a
megoldás ?
Figyelt kérdés
Egy maszek nőhöz jártam, akit mindenki nagyon dicsért és öt éve feltette nekem a készüléket. Két és fél - három évig hordtam , majd utána az éjszakait is két évig , míg tönkre nem ment.
Na a helyzet az, hogy mióta kkdobtam azt a készüléket ami már kilyukadt ezer helyen azóta a fogaim visszálltak. Ugyan úgy megjelent a kis rés középen és előre állnak. Olyan, mintha sosem lett volna fogszabályzóm.
Fél millióba került a semmi.
Mit lehetne csinálni? Járt már így valaki?
A rendelőt felkerestem de egyik számon sem érem el őket...
Te nem fogtad fel, a fogakat nem lehet helyreállítani úgy, ahogy az éleslátást annál, akinek nincs erre akadály. A műfogsor olyan, mint a mű szem, ha már felhoztad hasonlatnak a látást, de a látásjavító műtéttel nem műszemet kapsz, hanem a meglévő szemeddel fogsz jól látni. Fogászati beavatkozások között ilyen nincs, a tömés sem ilyen, az lenne ilyen, ha helyre tudnák állítani kiegészítő anyagok nélkül a fogak épségét például. Ezt ma a fogászat nem tudja senkinél, a szemészet viszont az emberek egy részénél tudja.
2021. nov. 11. 22:42
12/18 anonim válasza:
hát igen, felnőtt korban eléggé cinkes ez az egész beavatkozás..
2022. márc. 10. 09:16
13/18 anonim válasza:
Miért lenne cinkes? Nekem 30 évesen került le, 1,5 év alatt tökéletes lett és azóta sem állt vissza. Nem életkor, hanem retenció függő.
2022. márc. 10. 10:07
14/18 anonim válasza:
és életed végéig hordanod kell a retenciós készüléket, ahogy írták, ha történik vele valami, cseszheted.
2022. márc. 10. 10:50
15/18 anonim válasza:
Érdekes, hogy valaki lepontozott, amiért nekem nem álltak vissza a fogaim, na mindegy... :D
2022. márc. 10. 16:02
16/18 A kérdező kommentje:
Végül egyébként vissza mentem a dokihoz , és kaptam egy új készüléket de csak a felső hat fogamra amit fel évig kell hordani és utána betesznek egy sínt.
2022. márc. 10. 16:25
17/18 anonim válasza:
ember, eltelt neked 1.5 év.. a kérdezőnek 5 év után tört el a retenciós készüléke, és visszaálltak neki miután nem használta.
Képzeld el, hogy ráöntesz fél millát, ma már inkább 1hez közelít, majd eltörik az a sza.r 5 év múlva, akkor nincs hirtelen 60-70ezred megcsináltatni, és visszaállnak a fogaid. Ne mondják nekem, hogy ez normális..
2022. márc. 10. 16:27
18/18 anonim válasza:
Van ám stílus… 1,5 év a kezelés volt, te zseni! Már 10 éve nincs rajtam a fogszabályzó. Egyébként 2 év után nagyjából beállnak az új helyükre ezek a csontszerű inak, addig fontos sokat hordani, utána is este. Azaz nem kor, hanem retenció függő, ahogy írtam. Ha 20 évesen törik el, akkor is fizetned kell az újért…
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!