Fogimplantátum. Ti melyiket választanátok?
Callus EU (125 000 Ft)
Dentium (135 000 Ft)
Nobel Biocare Parallel (180 000 Ft)
A Dentium most akciós, 99 000 Ft, ezt ajánlotta a fogorvos, aki szerint mindegyik jó. Nektek van tapasztalatotok a különböző márkákkal?
10: Kívánom neked, hogy minden rendben legyen.
Amúgy egy családtagomnak már régóta ilyen van:
Nincs vele gondja.
9: Hát igen, az orvosok sajnos külön esetet képeznek. Nem mondom, hogy nem lelkiismeretesek, de bármi gond van rá lehet mondani, hogy a beteg volt az oka (persze vannak kockázati tényezők, dohányzás, alkoholfogysztás, higiénia, stb. de ha ezeket betartja, akkor részéről mindent megtett).
Amúgy az ilyen pótlások bizonyos esetekben TB támogatottak:
De egy egészséges 18-62 év közötti ember számára nem. Pedig jó lenne, ha midnenkinek támogatnák a beültetést és rá a koronát, mert sokan inkább meg sem csináltatják a drágasága miatt. Később a hiányzó fog miatt más fogakkal is probléma lehet és ott úgyis elúszik az állam által megspórolt támogatás. Vagy csak hidat csináltatnak, amihez a szomszédos egészséges fogakat le kell csiszolni és nem biztos, hogy hosszú távon nem lesznek velük bajok emiatt.
12: Én keresnék egy másik fogorvost és vele is megnézetném.
Ami nekem bevált amikor gyulladt volt az ínyem valamelyik fogam mellett, hogy minden nap pár percig öblögettem, "zubogtattam" szájvízzel az esti fogmosáskor. A szájvíz alaposan fertőtlenített mindent és megszűnt a gyulladás. Azóta is szokásom maradt ez a napi legalább egyszeri öblögetés. Nincs azóta rossz szag, rossz íz, vagy gyulladás és fogkő sem képződik (lemossa a plakkot). Talán beültetésnél is használ a gyulladás ellen. Sőt még vírusok ellen is jó, a torkot fertőtleníti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!