Fogimplantátum. Ti melyiket választanátok?
Callus EU (125 000 Ft)
Dentium (135 000 Ft)
Nobel Biocare Parallel (180 000 Ft)
A Dentium most akciós, 99 000 Ft, ezt ajánlotta a fogorvos, aki szerint mindegyik jó. Nektek van tapasztalatotok a különböző márkákkal?
Van már implantátumod? Mennyire lesz szükséged?
Egy barátomat a doki rábeszélte, kihúztak egy csomó fogát, aztán mint kiderült, nem bírta a szervezete az implantátumot, begyulladt az alsó állkapcsa és a maradék alsó fogait is elveszítette. Szóval csak óvatosan.
Tudom, ritka eset, de ezzel sem árt számolni.
Nincs még implantátumom, csak egy koronám a felső fogsoromon elöl. Az egyik bal alsó kisőrlő fogam hiányzik, oda kerülne. Gyógyszerérzékeny nem vagyok, platinalemez is van már az arcomban, szóval nem hiszem, hogy nem bírná a szervezetem.
2-es: az ára alapján valóban a Nobel Biocare tűnik a legjobbnak, de kérdés, hogy jobb-e annyival, mint amennyivel drágább...
2-es vagyok.
Nekem 4 éve van a Nobel, semmi baja. Igazából nem volt más választásom. :D A fogorvosom ezzel dolgozik, Pestre kellett mennem fogtechnikushoz is.
4-es: itt is van ilyen fogászati klinika, akik csak Nobellel dolgoznak, de ők eleve nagyon drágák. Végül is nem nekem kellett választanom, a fogorvosom Callust rakott be, mert ebből volt csak olyan kicsi, ami jó volt a pofázmányomba. De így megúsztam a csontpótlást. 10 nap múlva megyek varratkiszedésre, aztán januárban felszabadításra, addigra beépül (remélhetőleg) az implantátum, amire majd két héttel később rákerül a fog.
5-ös: hogy egy fog menyibe kerül, az attól is függ, hogy kell-e csontpótló anyag, és ha igen, abból mennyi. Az is lehet 20-40 ezer Ft. Én 132 ezret fizettem most a röntgennel együtt, ebben benne volt a kezelés is. Kb. 200 ezerből fogom megúszni összesen (a jelenlegi árakkal számolva). Aki teheti, ne halogassa, mert most mindennek megy rendesen felfelé az ára.
Na akkor jó. Ezek szerint meg is csinálták és túl vagy rajta.
Nekem 4 hónapos procedúra volt egyébként, 1 implantom van és plusz 2 fogon korona. Nekem fél milla volt mindennel együtt. Kezelések, koronák, maga az implantátum, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!