Alsó fogsornál, ha fogimplantátumot fognak betenni, megelőző vizsgálatként elég, ha panorámaröntgent csinálnak?
Figyelt kérdés
Fogimplantátumot fognak betenni nekem az alsó fogsoromba. Az orvos hozzáértőnek, figyelmesnek tűnt, megvizsgát és panorámaröntgent készített. A neten viszont van, ahol azt olvastam, hogy CT is kell.A felső fogsoromba is fog majd kelleni egy implantátum, arra mondta is, hogy majd CT lesz szükséges, sőt, ő vette észre a panorámaröntgenen, hogy van az arcüregemben egy alveorális ciszta, úgyhogy felülre csak akkor tehet majd be implantot, ha azt fülorrgégész megműti, de az alsó fogra azt mondta, elég a panorámaröntgen, azon eleget lát, és alulra beültethető . Illetve tényleg igaz, hogy jobb a titán, mint a cirkónium alapú implantátum?2021. júl. 29. 09:11
1/2 Ypszilon1980 válasza:
Azt nem tudom, hogy melyik anyag a jobb, de általában a felső fogsornál vannak gondok, mert ott az állkapocs szerkezete porózusos és azt már jobban meg kell vizsgálni. Nem vagyok orvos, de véleményem szerint alsó részen elég a panoráma röntgen, viszonylag jól is látszik, felső részen már a koponya bizonyos részei is belevetülhetnek. De amúgy ha megkérdezed az orvosod, hogy nem-e kellene CT, mert ezt hallottad, abból baj nem lehet.
2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a választ!
2021. aug. 1. 23:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!