Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » A gyökérkezelésről mit kell...

A gyökérkezelésről mit kell tudni?

Figyelt kérdés
Fájdalmas-e, mennyi időt vesz igénybe, támogatja-e a TB, ha nem akkor mennyibe kerül stb.

2021. szept. 25. 17:44
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha érzéstelenítenek, akkor nem fáj. Több fogamat gyökérkezelték már, kicsit éreztem mindig valamit, de fájdalomnak nem mondanám. Támogatja a tb.
2021. szept. 25. 17:51
 2/8 anonim ***** válasza:
Sok időt vesz igénybe, de lehet, hogy csak az én fogorvosom volt béna, egycsatornás fog kB 1,5 óra. KB négy éve 25 e került kb, de tb-re ingyenes. Maga a kezelés nem fájt, de az állkapocsom a nyitva tartástól igen. Után viszont egy ideig enyhén fájdogált.
2021. szept. 25. 17:56
 3/8 anonim ***** válasza:
3 alkalmas történet, abból az első egy sokáig tartó fúrás, ha jó az érzésteleítés csak azt fogod érezni, hogy csontig roszog a furo a fogadban
2021. szept. 25. 17:57
 4/8 anonim ***** válasza:
0%

Vékony, csavarszerű, menetes tűket szúrnak a fogba, gyökércsatornába, hogy kipiszkálják, kaparják az oda nem kellő szöveteket, idegeket. Jobb fogorvos fél perc alatt végez vele, gyengébbek körbeállnak és fél órákig kínlódnak, majd megállapítják, hogy sikertelen. Miután a szádban, 3-4 tűvel lőnek egy rtg-n felvételt...

Jelenleg már elvileg nem támogat semmit a tb, felnőtt szinten.. Évi 1 tömés, vagy húzás díjmentes...

Olcsóbb fogorvosok, pár ezer forintért végzik, jobb, átlagos fogorvosok ~ 5-20.000-ft közt.

2021. szept. 25. 17:59
 5/8 anonim ***** válasza:
53%

Látom sajnálatos dolgokat írnak le.

akkor tisztázom, hogy ez nem normális. Ezen kezelésnek semmilyen fájdalmas hatása nincs. Ahogy akkor sem mikor végzik, akkor sem, amikor kész a fog. Ha nem így van, egy balfasszal állunk szemben.

Jobb fogorvos, akár érzéstelenítő nélkül is megoldja úgy, a már nyitott fog esetén, hogy enyhe, 2 tized másodpercig tartó kellemetlenséget érzel mindössze...

2021. szept. 25. 18:01
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

"Jelenleg már elvileg nem támogat semmit a tb, felnőtt szinten.. Évi 1 tömés, vagy húzás díjmentes..."

Egyes vagyok, ez mióta van így? Mert január-februárban a szabadidőm jelentős részét a fogorvosnál töltöttem, és semmiért nem fizettem.

2021. szept. 25. 18:06
 7/8 anonim ***** válasza:
0%
Elvileg évek óta... Gyereknek van ingyen bármi, meg hallgatókkal végzett kezelések, klinikákon... Esetleg, ha van egy emberséges, korrekt fogorvos, nyilván megoldja az is. Csak jelenleg nem kötelező neki, ezért a legtöbb nem is csinál semmit ingyen...
2021. szept. 25. 18:09
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Fogmegtartó kezelés ingyenes TB-re.
2021. szept. 25. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!