Elülső fogat gyökérkezelnek?
Ha még csak a fogbél van begyulladva, az rtg-en nem látszik. Ha már a gyökércsúcs körüli szöveteket is érinti a folyamat, akkor már igen.
Ilyenkor megnézi a fogorvos, hogy vitális-e a fog. Ha elhalt, az egyenes út a gyökérkezeléshez.
Nekem gyökérkezelték a bal felső 1-est kb. 13 éve. Megbántam, de már ez van.
Iszonyatosan fájt, a falat vakartam fájdalomcsillapító nélkül, a fogorvos pedig engedett a fájdalom szülte követelésemnek, hogy mindegy mit csinál vele, csak szabadítson meg ettől a fájdalomtól. A röntgenen még nem látszott a gyulladás, de az érzékenységi próbán ordítani tudtam volna. Azóta orvost váltottam, a dokim szerint illett volna lebeszélnie az akkori orvosnak az azonnali gyökérkezelésről fájdalom ide vagy oda. Node már ez van. Szépen ki lett tisztogatva, bár mindenhol azt olvastam, hogy 3-4 év és a fog teljesen elszíneződik, én csak 1-2 éve észlelem, hogy kezd sötétedni. Ha már zavaróan elszíneződik is lehet még belülről fehéríteni, szóval nem estem kétségbe. Talán 10-15 évem még lesz a saját fogammal. 40-45 évesen az embernek meg már belefér, ha van egy-két fogpótlása nem? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!