Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Miért néztek ki így a tanárnőm...

Miért néztek ki így a tanárnőm fogai (részletek lent)?

Figyelt kérdés

Főleg a nagymetsző fogai, de az összes foga ami kilátszott amikor beszélt úgy nézett ki, mintha több réteg papírt ráragasztottak volna és a rétegek épp készültek volna leválni a fogairól. Egyes fogain úgy nézett ki, mintha szakadtak lettek volna, a másikon gyűröttek és mindegyik sárgás volt.

A sárga az gondolom dohányzás vagy kávé miatt lehetett (bár nem tudom, dohányzott e), de ez a vastag papírlapocska szerű izé, ami úgy nézett ki, mit ami lehullik mi lehet?

Arra vagyok kíváncsi, hogy ez fogászaton micsoda pontosan? Pl egyfajta tömés vagy a fogzománcot védik? Vagy maga a fog átalakulhat ilyenné?

Amúgy a fogai vastagok voltak nagyon, de nem lógtak ki a szájából.

És egy jól öltözött, kulturált nő volt, tehát bizto rendesen mosta a fogait.

Emellett úgy 35 éves lehetett (két pici gyereke volt akkoriban), úgyhogy nem is az öregedés hozhatta elő.

Egyszer emlékszek, hogy, ahogy nevetett, bent a szájában láttam betapasztva valami fémeset. Lehet hogy ezeket a papírlapocskákat azzal kapcsolják össze? De mi célt szolgálnak a lapocskák a fogakon vagy mi a nevük, hogy rákereshessek?

2021. szept. 9. 17:16
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem porcelán fogszabályozója volt, és a fémes rész pedig a sínek. Keress képeket róla a neten. Ha nem ez, akkor esetleg fogkő és a fém pedig protézis lehetett.
2021. szept. 9. 17:27
 2/6 A kérdező kommentje:

Biztos nem porcelán fogszabályzóvolt, mert nem láttam azokat a... hú hirtelen nem is tudom mi a neve, braket? tehát azokat a kis porcelán kockákat.

Megnéztem most a fogkövet képeken. Létezhet hogy vastagon legyen rajta a fogon és nem belül hanem kívül? Mert lehet tényleg az volt.

2021. szept. 9. 17:38
 3/6 A kérdező kommentje:
Amúgy az a fémes izé az belül volt neki, ahol a szájpadlása van. Valami kerek. és nem a fogain, hanem a szájában.
2021. szept. 9. 17:39
 4/6 anonim ***** válasza:

A fogkő tud elég ronda lenni, ha valakinek hajlama van rá, és nem szedeti le.

A fémes ív szintén lehet fogszabályozással kapcsolatos, mert nekem pl. volt évekig gyerekkoromban. A célja, hogy kiszélesítse a felső fogívet.

2021. szept. 9. 17:52
 5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
2021. szept. 9. 18:21
 6/6 anonim ***** válasza:

A szájban lévő fémről nekem kivehető fogpótlás jutott eszembe először.

Hogy a papírrétegszerű dolog mi lehetett, azt nem tudom. Ha tippelnem kéne, csak simán olyan volt a zománca.

2021. szept. 9. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!