Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Miért szineződik el az emberek...

Miért szineződik el az emberek foga?

Figyelt kérdés

Én 27 éves vagyok hófehér egészséges fogakkal rendelkezem, nyilván genetika is van benne, de néha nem értem, hogy tök igényes embereknek is a fogai furák, elszineződnek, sárgás, zöldes.. miért?! Nem mosnak fogat, vagy genetika?! Illetve bocsánat de az is érdekel, hogy a romáknak a 85%-a nem rendelkezik fogakkal, ez is miért?! Mert ott is vannak igényes emberek! De a fogaik még sem.. csak próbálom

Megérteni..

2021. aug. 20. 18:11
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
Kérdés jelentve provokáció miatt!
2021. aug. 20. 18:28
 2/7 anonim ***** válasza:
78%
Kávé, tea, genetika, sperma ilyenek kb.
2021. aug. 20. 18:29
 3/7 anonim ***** válasza:
68%
Van belső és külső elszineződés. A belsőt okozhatja pl. Fluoridhiány, a külsőt pedig az elfogyasztott ételek, italok (tea,kávé stb) és a dohányzás is. Sok múlik a genetikán is, de a szokásainkon is. Nyilván a hiányzó fogakat érdemes pótolni, hiszen igénytelen külsőt kölcsönözhet.
2021. aug. 20. 18:29
 4/7 anonim ***** válasza:
38%

A foghiányt az esetek többségében e kettő közül az egyik okozza:

1. Az illető kábítószerezett, a drogosoknak viszonylag hamar kirohadnak a fogai.

2. Az illető egészségtelenül táplálkozik, többnyire savasító ételeket fogyaszt (húsok, lisztes dolgok, cukrok), ettől elsavasodik a szervezete, a szervezet megpróbálja semlegesíteni a savasodást amihez kalcium kell. Jobb híján a csontozatból vonja ki a kalciumot, először a fogakkal kezdi (mert az a kevésbé létfontosságú) utána jönnek a csontok. Ezért mennek tönkre, szuvasodnak és töredeznek szét a junk foodon élők fogai gyorsabban.

2021. aug. 20. 21:51
 5/7 anonim ***** válasza:

A foghiány leggyakrabban ezek okozhatják:

1. Fogszvasodás: szénhidrátdús, szénsavas, ragacsos állagú stb etelek fogyasztása. A szenhidratot a szuvasodast okozo bakteriumok savakká bontják, amik kepesek kioldani az ásványi anyagokat a fogakból (konkrétan ezt jelenti a szuvasodás). Ez a szájüregben zajlik, nem az egész testben.

2. Fogágybetegség: a fog tartószerkezete meglazul,a fogak meglatulnak. Hattereben allhat orokletes hajlam, illetve a fogkő nem eltavolíttatása.

3. Balesetek, traumák

4. Csírahiány

2021. aug. 21. 09:49
 6/7 anonim ***** válasza:

5ös vagyok

Igen, a kábítószer használat is lehet ok

2021. aug. 21. 09:50
 7/7 A kérdező kommentje:
A sperma miért roncsolná a fogat?! Gondolom csak egy izléstelen poén volt 😀
2021. aug. 28. 16:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!