Miért szineződik el az emberek foga?
Én 27 éves vagyok hófehér egészséges fogakkal rendelkezem, nyilván genetika is van benne, de néha nem értem, hogy tök igényes embereknek is a fogai furák, elszineződnek, sárgás, zöldes.. miért?! Nem mosnak fogat, vagy genetika?! Illetve bocsánat de az is érdekel, hogy a romáknak a 85%-a nem rendelkezik fogakkal, ez is miért?! Mert ott is vannak igényes emberek! De a fogaik még sem.. csak próbálom
Megérteni..
A foghiányt az esetek többségében e kettő közül az egyik okozza:
1. Az illető kábítószerezett, a drogosoknak viszonylag hamar kirohadnak a fogai.
2. Az illető egészségtelenül táplálkozik, többnyire savasító ételeket fogyaszt (húsok, lisztes dolgok, cukrok), ettől elsavasodik a szervezete, a szervezet megpróbálja semlegesíteni a savasodást amihez kalcium kell. Jobb híján a csontozatból vonja ki a kalciumot, először a fogakkal kezdi (mert az a kevésbé létfontosságú) utána jönnek a csontok. Ezért mennek tönkre, szuvasodnak és töredeznek szét a junk foodon élők fogai gyorsabban.
A foghiány leggyakrabban ezek okozhatják:
1. Fogszvasodás: szénhidrátdús, szénsavas, ragacsos állagú stb etelek fogyasztása. A szenhidratot a szuvasodast okozo bakteriumok savakká bontják, amik kepesek kioldani az ásványi anyagokat a fogakból (konkrétan ezt jelenti a szuvasodás). Ez a szájüregben zajlik, nem az egész testben.
2. Fogágybetegség: a fog tartószerkezete meglazul,a fogak meglatulnak. Hattereben allhat orokletes hajlam, illetve a fogkő nem eltavolíttatása.
3. Balesetek, traumák
4. Csírahiány
5ös vagyok
Igen, a kábítószer használat is lehet ok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!