Egy 14 éves fiúnak mennyibe kerül a fogszabályzó, és meddig kell hordani?
Én nem tudom mennyi be kerülne de már idegesít engem hogy nem olyan vagyok mint kellene kérlek segíthetek mindjárt jön a közép iskola és félek mit mondanak majd rám!
Ja és nekem van olyan kezdemény is, és most szeptemberben kezdem el a közép iskolát
Van több típus, igen.
De nem biztos, hogy akarmelyikre van tamogatas.
Állami fogászatra menj, ott a kezelésért nem kell fizetned legalább. A fogszabalyozas nem olyan drága és folyamatában kell fizetni (pl új huzal, vagy mintavétel ára).
Minimum 1 év a szabályozás, de ez típus függő is. A leghatásosabb szerintem a tipikus fogakra ragasztott "korongos" megoldás.
Nekem 20000 forint volt/ív, de ismerek olyat, akinek 50 volt. Van TBs támogatás, azzal kerül ennyibe. Választani nem tudsz milyen legyen a fogszabályozód, az van, amit adnak. Ha rossz nagyon a fogazatod, akkor a felragasztós fajta, abból is a fém.
Azt nem tudom, hogy mivan, ha húzni kell hozzá, hogy az mennyibe kerül, mert nekem nem kellett.
Maximum 4 évet lehet rajtad, mert 18 éves korodig kötelezően vége kell legyen a kezelésnek a TBs támogatás miatt. Amúgy meg, hogy mennyi kell... nekem 2 év volt. Mindenkinek más. Tesómnak másfél év.
Pedig a húzás több 5 ezernél.
És akkor még lehet csírahiánya, kellhet implantátum is.
És igen, a készülékre is csak támogatás van.
És "korongos"(haha)ból is több féle van.
Megint olyanok írnak, akik cask tv ben láttak valakin.
9#
Itt emberek leírták, hogy NEKIK mi mennyibe került. Tájékoztatlak, hogy pl a foghúzás nem is feltétlenül kerül pénzbe, hozzánk rendszeresen utalja a fogszabis a körzetileg hozzánk tartozó gyerekek 4-es húzásait, és tb-sen végezzük, nem kerül plusz pénzbe. Ebből látszik, hogy rendelője válogatja, mi a szokás, és mi mennyibe kerül (és ez itt a tételmondat).
Igen, a hozzászólók nem említették, hogy nekik mi mindent kellett korrigálni 20e/ívért, de a kedves kérdező sem írta, így pont felesleges neked ilyen lesajnálóan kifejezned magadat, mert egyértelmű, hogy senki nem fog az ő esetére stimmelő összeget mondani, mert nem lehet. Csak saját tapasztalatokat, egy gyakorikérdéstől ennél többre nem is szabad számítani. Nyilvánvalóan el fog menni a kérdező, és meg fogja kérdezni a választott rendelőben, hogy neki mire lesz szüksége, és az pontosan mennyibe fog kerülni. Senki nem vár(hat)ja el, hogy itt kapjon pontos árajánlatot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!